Home » Pensioen voorbereiding in 8 dagen: dat kan op Mallorca
By | Published On: 10 juni 2021| Views: 165|

Pensioen voorbereiding in 8 dagen: dat kan op Mallorca

Jezelf onderdompelen in een andere cultuur is om meerdere redenen goed. De verandering van omgeving, de vreemde taal en de nieuwe mensen halen je uit de sleur van je werkdagen en geven je een nieuwe kijk op dingen. Dit maakt je flexibel, waardoor je weer beter om kunt gaan met verandering. Precies om die reden organiseert Essenburgh de Pensioen in zicht trainingen op Mallorca, waar deelnemers kunnen proeven van het leven na hun carrière. Een leven dat smaakt naar meer, volgens velen. In dit blog vertel ik je over de acht trainingsdagen.

Waarom gaan we naar Mallorca?

Op dit Spaanse eiland in de Middellandse zee heeft de tijd stil gestaan. Hoe verder je weg gaat van hoofdstad Palma de Mallorca, hoe kalmer en mooier het wordt. Hoewel het eiland niet groot is (zo’n 3500 m2), is de diversiteit dat wel. Uitgestrekte vlaktes, boomgaarden en aan de westkust natuurlijk die prachtige rotspartijen. Het leven van de Mallorcanen verloopt gemoedelijk en draait om familie en lekker en puur eten. Toeristen worden met open armen ontvangen en mogen mee-eten en meegenieten. Al deze eigenschappen maken Mallorca tot de perfecte locatie om stil te staan bij jezelf en de pensioen voorbereiding.

Het pensioen: een voorspelbare overgang?

Want het is nogal wat, stoppen met werken. Je dagritme gaat compleet op de schop en je zult andere bezigheden moeten zoeken waar je voldoening uit haalt. Je gaat je partner vaker zien, gaat anders om met je tijd en ook je financiële situatie verandert. Al deze dingen samen kunnen de pensioen voorbereiding stressvol maken. En dat is nou juist niet de bedoeling! Tijdens de Pensioen in zicht training op Mallorca komen alle aspecten van je nieuwe levensfase aan bod. In een compleet andere omgeving sta je stil bij jezelf, je werkende leven en alles wat je nog wilt doen. Je maakt kennis met de bevolking, nieuwe activiteiten, de mooie omgeving én de Mallorcaanse keuken. Zo ga je flink met jezelf aan de slag, maar voelt de training ook een klein beetje als een vakantie.

Dag 1 en 2. Kom in het eilandritme

Na de reisdag begint de Pensioen in zicht training en wel bij het ontbijt. Niks om 7 uur op: pas om half 9 hoef je aan te schuiven. Gedurende de dag orga