Home » Value based healthcare: Weet u wat uw patiënt kost?

Value based healthcare: Weet u wat uw patiënt kost?

Triple aim-doelstellingen, value-based healthcare, shared savings, anderhalvelijnszorg. De zorg begint zich steeds meer te buigen over het realiseren van kwaliteit tegen lagere kosten. Oftewel, waardegedreven zorg. Samenwerking tussen verschillende partijen in de regio is een van de manieren om dat te realiseren. Maar hoe creëer je daarin waarde voor alle stakeholders, en in het bijzonder voor de patiënt? Om dit in kaart te brengen is een integrale business modelling-methodiek nodig.

Waardecreatie in de zorg

Kent u de zorgvraag van uw populatie? Weet u wat de gezondheidsrisico’s zijn binnen uw populatie? Weet u wat uw patiënt daadwerkelijk kost? Door deze vragen en gegevens bij elkaar te brengen krijgen we zicht op de toegevoegde waarde van een project en/ of samenwerking.De volgende formule helpt daarbij:

Schermafbeelding 2018-01-15 om 12.06.26.png

De integrale business case

Het creëren van betere gezondheid, betere zorg en lagere kosten vraagt een om integrale aanpak. Een business modelling-methodiek helpt daarbij de doelstellingen voor alle betrokken stakeholders scherp te formuleren. En het gezondheidsvoordeel en financieel rendement te bepalen. Bovendien zorgt het voor meetbare doelstellingen en mogelijkheden om tijdig bij te sturen en elkaar constructief aan te spreken.

De stap van de ‘zachte’ zorg naar meer ‘zakelijke’ business modelling is op zijn minst een spannende, blijkt in de praktijk. Maar het zijn werelden die uitstekend te combineren zijn en elkaar kunnen versterken. Op basis van wetenschappelijk onderzoek hebben we 5 stappen geformuleerd die nodig zijn om waardegedreven zorg (value based healthcare) toe te passen in de praktijk.

Schermafbeelding 2018-01-15 om 16.19.52.png

In deze workshop stomen we jouw organisatie klaar voor waardegedreven zorg. In 5 stappen brengen we jouw situatie in kaart en vertalen we deze in een plan van aanpak. Samen beantwoorden we de volgende vragen:

  • Hoe creëer je draagvlak bij beslissers en uitvoerders?
  • Wat is waardegedreven zorg volgens de patiënt?
  • Wat is predictive modelling en hoe zet je het effectief in?
  • Wat zijn de nieuwste organisatiemodellen voor samenwerking in de keten?
  • Wat zij de do’s en dont’s van uitkomstbekostiging?

Het resultaat van de workshop is een plan van aanpak om waardegedreven zorg in jouw organisatie en regio te implementeren.

Meer weten?

{{cta(‘d38b1873-b745-435a-b7cc-8d8b4d10bda3′,’justifycenter’)}}

Avatar foto
Pim Valentijn

Heb je vragen?
Neem dan contact met ons op.

Zorgnetwerken die werken
De sleutel tot betere uitkomsten.

Wat je moet weten over uitkomstbekostiging
PIZ 35 vitaliteit oudere medewerkersVitaliteit van oudere medewerkers? Feiten en cijfers

SPECIAAL VOOR JOU