Home » Zo creëer je een ecologisch verantwoorde organisatie

Zo creëer je een ecologisch verantwoorde organisatie

Leidinggeven is vaak dynamisch, altijd leerzaam en af en toe een uitdaging. En soms vraag je je af waar je het allemaal voor doet. Winst maken is belangrijk en zelfs noodzakelijk om te blijven bestaan. En ook sociale impact staat steeds vaker bovenaan de agenda. Maar er is nog een derde doel dat je als leider kunt nastreven: jouw relevantie voor de volgende generatie. Voor degenen die nu nog jong zijn of zelfs nog niet geboren. Ecologische waarde dus. Met jouw organisatie kun je namelijk bijdragen aan een planeet waar toekomstige generaties (en daarmee toekomstige opdrachtgevers) een goed leven leiden. Een mooie opdracht, denk ik zo. Hoe je zo’n ecologisch verantwoorde organisatie creëert, vertel ik in dit blog.

Ecologisch verantwoord opereren: waarom precies?

Een positieve bijdrage leveren aan het leven van toekomstige generaties is een nobel streven. Maar ook voor je eigen onderneming is ecologisch verantwoord opereren heel zinvol. Organisaties die oog hebben voor hun impact op hun omgeving bestaan langer. De maatschappij accepteert producten met een korte levensduur en diensten met een negatieve impact op het milieu namelijk steeds minder. Zij bepalen wat ertoe doet en wat de waarde is. Kijk bijvoorbeeld naar de toenemende populariteit van biologische producten en ecotoerisme: deze sturen een sector een bepaalde richting op. Voor de levensvatbaarheid van je organisatie kun je dus eigenlijk niet anders dan meegaan in deze ontwikkelingen.

Ook voor de reputatie van je organisatie heeft een ecologisch verantwoorde operatie toegevoegde waarde. Wanneer consumenten zien dat je als organisatie je verantwoordelijkheid neemt (bijvoorbeeld op het gebied van klimaat, grondstoffen, milieubelasting, biodiversiteit of dierenwelzijn) draagt dit op een positieve manier bij aan de klantloyaliteit. Maar opereer wel duurzaam vanuit principe, niet vanuit een marketinggedachte. Want daar prikt de opdrachtgever zo doorheen.

Wat maakt een organisatie ecologisch verantwoord?

Ben je als organisatie bezig met de ontwikkeling van een nieuw product, een nieuwe dienst of wil je een nieuwe markt aanboren? Kijk dan ook naar de ecologische aspecten. Is het maatschappelijk verantwoord wat je wilt gaan doen? Wat zijn de gevolgen van deze nieuwe stappen voor de natuur en de mensen om je heen? Zijn er manieren waarop je je CO2-footprint kunt verkleinen? Of kun je met de nieuwe dienst of het nieuwe product misschien juist bijdragen aan een groenere en schonere planeet?

Dit zijn natuurlijk behoorlijk abstracte vragen, maar je kunt ze concreet maken. Denk bijvoorbeeld aan de enorme hoeveelheid plastic in de oceanen. Terwijl de rest van de wereld niet verder kwam dan dat het “heel veel” en “heel erg was”, raakte het geduld voor een student uit Delft op. Hij kwam in actie en ontwikkelde een opruimsysteem voor plastic in de oceaan. Hij zette daarmee een concrete stap richting een oplossing en wist een grote hoeveelheid organisaties aan zich te binden. Of zoals Huawei het op een inspirerende manier verbeeldt: it is in your hands. Hiermee speelt het bedrijf slim in op een thema dat in de samenleving leeft, neemt het verantwoordelijkheid en spoort het consumenten tegelijkertijd aan dit ook te doen.

Klein beginnen is oké

Ook binnen jouw organisatie zijn dit soort stappen mogelijk. Je hoeft niet meteen de hele wereld te veranderen: alle steentjes dragen bij. Gaat de printer kapot en moet er een nieuwe aangeschaft worden, inclusief de milieubelastende toners? Ga dan eerst even samen om tafel en bepaal of jullie écht nog wel zoveel printen. Kan het minder? Of is paperless al mogelijk?

Hetzelfde geldt voor zakelijke mobiliteit: is het echt noodzakelijk dat alle werknemers een reiskostenvergoeding krijgen voor autoritten? Geef hen anders een OV-kaart met OV-fiets abonnement zodat ze zich op een veel minder vervuilende manier kunnen verplaatsen. Dit scheelt ook veel administratie: een win-win-situatie dus. Hetzelfde geldt voor milieubelastende vliegreizen: zijn ze wel allemaal nodig? Of is het ook mogelijk meetings met collega’s te houden via videoconferencing?

Denk dus bij iedere stap die je als organisatie zet na over de ecologische impact: richting een nieuw product, een nieuwe dienst, een nieuwe arbeidsvoorwaarde of nieuwe manieren van samenwerken. Zo leg je al een heel goede basis.

Jouw rol als moderne leider

Hoe krijg je een ecologische mindset tussen de oren van je team? Naar mijn mening begint dat met een inventarisering van elkaars waarden. Plan een meeting met je teamleden en vraag hen op een positief constructieve manier naar hun waarden. Die krijg je namelijk vaak mee van thuis, zitten ingebakken en zijn daardoor lang niet altijd van de persoon zelf. Zorg daarom voor een meeting in een open en ontspannen sfeer, betrek iedereen, geef aan waarom je iedereen bij elkaar hebt geroepen en vertel ook wat jij zelf belangrijk vindt! Inventariseer persoonlijke drijfveren en deel de visie en doelen van de organisatie. Zo ontdek je raakvlakken en kun je samen gaan werken aan jullie ecologische impact.

Een groot deel van de medewerkers zal hierop aanhaken, zij zijn waarschijnlijk net als jij gedreven om de planeet leefbaar te houden voor volgende generaties. Maar wat als er medewerkers tussen zitten die het niets kan schelen? Bijvoorbeeld omdat zij denken weinig te kunnen toevoegen met hun werkzaamheden? Start dan een educatief traject en toon de toegevoegde waarde van de medewerker in het grotere geheel. Als deze weet dat zijn daden wel degelijk invloed hebben, zal hij sneller bereid zijn zich in te zetten voor een meer ecologisch verantwoorde organisatie. Maak het individu belangrijk en smeed daaruit het collectief. Samen sta je sterker! En jij, als moderne leider, hebt hier als drijvende kracht een belangrijke rol in.

Wil je meer weten over leidinggeven in de economie van waarde? Download dan hieronder het ebook, het geeft je inzichten en handvatten om als organisatie in de economie van nu en morgen goed te functioneren en als moderne leider op meerdere vlakken waarde te creëren. Of klik hier voor onze leiderschapstrainingen.

Avatar foto
Pim Valentijn

Heb je vragen?
Neem dan contact met ons op.

Checklist Leiderschap
De belangrijkste aspecten van leiderschap op een rij!

blog 18 RegenboogmodelMet het Regenboogmodel werken aan Value-based healthcare: van start-up naar succesformule
Blog 16 financien hrmVijf financiële adviezen voor medewerkers die bijna met pensioen gaan

SPECIAAL VOOR JOU