Zorginnovatie

LAAT JE INSPIREREN

Wil je inspiratie op doen over Waardegedreven zorg en Valuebased healthcare?  Lees dan hieronder
alvast een aantal blogs of download één van de whitepapers.
Genoeg inspiratie om zo
alvast aan de slag te gaan!

Zorgnetwerken die werken: de sleutel tot betere uitkomsten

Netwerkzorg wordt gezien als de oplossing om de toegankelijkheid, kwaliteit, patiënttevredenheid en efficiëntie van zorg te verbeteren. Netwerkzorg is dus geen doel op zich, maar een middel om waardegedreven zorg, ook wel bekend als value-based healthcare of triple aim, te realiseren. In dit e-boek lees je wat een zorgnetwerk is en brengen we de barrières en oplossingsrichting voor de praktijk in kaart. Op basis van het Regenboogmodel en (inter)nationale best practices.

DOWNLOAD EBOEK

Interactief regenboogmodel voor Integrale Zorg

Wie de Triple Aim doelstellingen hanteert, werkt aan betere zorg en betere gezondheid tegen lagere kosten. Deze drie doelen zijn allemaal even belangrijk en zijn ook met elkaar verbonden. In de zorgpraktijk draaien de Triple Aim doelstellingen om passende zorg, waar (groepen) patiënten echt beter van worden. Zo werk je als zorgorganisatie of netwerk aan meer gezondheid voor hetzelfde geld of minder.

BEKIJK SNEL

Kennisbank Zorginnovatie

Wat voor ons vanzelfsprekend is, roept bij jou misschien vragen op. In onze kennisbank zorginnovatie delen wij onze kennis en geven we antwoord op de meest basale vraagstukken rondom zorginnovatie.

NAAR DE KENNISBANK

MEEST GELEZEN BLOGS

Of ga hier naar de blogpagina

Kennispagina Waardegedreven zorg

Er is veel kennis te delen over Waardegedreven zorg. Daarom hebben we deze op één overzichtelijke kennispagina voor je verzameld. Wat is Waardegedreven zorg? Waarom Waardegedreven zorg? En hoe organiseer je Waardegedreven Zorg? Je leest het hier!

NAAR KENNISPAGINA

Case study’s 

Regelmatig zijn wij betrokken bij hele interessente vraagstukken. Bekijk hier ons portfolio met de cases waar we het meest trots op zijn.

BEKIJK PORTFOLIO

Ebook Rainbow of Chaos

This thesis by dr. Pim P. Valentijn aimes to contribute to a better understanding of what integrated primary care is, and how it can be achieved by focussing on the collaboration processes that underlie the development of integrated primary care. The first part of this thesis operationalized the concept of integrated care from a primary care perspective. The second part of this thesis described the collaboration mechanisms among integrated care projects that were part of a national integrated primary care study in The Netherlands. Interested to learn more about integrated care? Download this ebook.

DOWNLOAD EBOEK

De 9 lessen uit Zuid-Korea, Taiwan en Singapore voor het bestrijden van de coronacrisis (COVID-19)

Op basis van recente cijfers lijkt het coronavirus vooral in Zuid-Korea en in mindere mate ook Taiwan en Singapore met succes te worden ingeperkt. Geen van deze landen heeft een totale lock-down ingesteld, maar ze zijn wel erg succesvol in het onder controle houden van het aantal besmettingen en doden als gevolg van het coronavirus. Gezien dit opmerkelijke succes is het van belang te begrijpen wat deze Aziatische landen anders doen dan de rest van de wereld. In deze blog beschrijven we de essentie van de Aziatische coronamaatregelen. Deze inzichten zijn essentieel om de huidige COVID-19 uitbraak of een eventuele tweede uitbraak in Nederland in te dammen.

LEES BLOG

Blijf op de hoogte

Meld je hier aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief. Daarin lees je het belangrijkste nieuws over pensioen in zicht, betere zorg óf leiderschap en Essenburgh, én blijf je op de hoogte van onze acties.

MELD JE AAN

ZIJ GINGEN JE VOOR IN DE MASTERCLASS

“Prettige trainers waar ik veel van heb geleerd”

Marleen Buijs, huisarts

“De masterclass Zorgnetwerk leerde me anders te kijken”

Jeanine Brink, beleidsadviseur NVLF

“Masterclass levert ook nuttige contacten op”

Angelien Borgdorff