KLANT ERVARING
LEIDERSCHAP

Essenburgh ontwikkelde training Leiderschap voor Brandweer Flevoland

Uniformiteit in leidinggeven en heldere kaders dankzij training

Brandweer Flevoland verricht de brandweerzorg in de 6 gemeenten van Veiligheidsregio Flevoland. De organisatie telt 15 posten en kazernes en er werken in totaal zo’n 530 medewerkers.

In 2009 werd de organisatie geregionaliseerd. Teamleider HR Marsha Jonker: “We kregen een heel nieuwe organisatie met mensen die overal vandaan kwamen, van binnen én van buiten de brandweer. Leidinggevenden hadden ieder hun eigen werkwijze, werkprocessen en manier van leidinggeven. Daar zaten grote verschillen in. Hier wilden we meer lijn in. En we wilden graag dat medewerkers de spelregels leerden begrijpen.”

Leiderschap traject op maat

Essenburgh Training & Advies ontwikkelde voor Brandweer Flevoland een interactief traject Leiderschap. Alle leidinggevenden van Brandweer Flevoland doorliepen het traject op kasteel De Essenburgh in Hierden. Marsha: “De trainers, Ans Withaar en René Moraal, combineerden theorie en praktijk. Zo leerden de deelnemers meer over de werking van het menselijk brein. Daarna deden we oefeningen. Zo konden de deelnemers ervaren door te dóen. Dat past natuurlijk heel goed bij een operationele organisatie zoals de brandweer.”

Het resultaat

“Het resultaat was dat er lijn kwam in het leiderschap”, signaleert Marsha. “De leidinggevenden weten na de trainingen hoe ze het beste handelen vanuit de doelstellingen van de organisatie. En omdat we een gemeenschappelijke taal hebben ontwikkeld, begrijpen we elkaar nu beter. Leidinggevenden weten elkaar beter te vinden en zijn onderling gaan sparren.”

Essenburgh Training & Advies geeft de training nog steeds aan leidinggevenden van Brandweer Flevoland die nieuw zijn bij de organisatie.

Benieuwd hoe het op maat gemaakte leiderschapstraject van Essenburgh Training & Advies eruit zag? Neem contact met ons op. Benieuwd naar alle leiderschapstrainingen van Essenburgh Training & Advies, klik dan hier.

Foto Marsha Jonker Linkedin

E-boek Leiderschap in de economie van waarde

Leidinggeven aan de uitdagingen van morgen draait om het realiseren van meervoudige waardecreatie: economisch haalbaar, ecologisch verantwoord en sociaal rechtvaardige resultaten.

leiderschap economie van waarde

Aanvraagformulier

Download gratis het e-Boek.

DOWNLOAD