Pensioen in zicht voor bedrijven - Goed werkgeverschap

Goed werkgeverschap

Als HR-professional draag je bij aan het werkgeluk van medewerkers, tijdens de gehele loopbaan van een medewerker. En staat de medewerker op het punt om met pensioen te gaan? Zorg dan voor een waardig afscheid. Essenburgh Training & Advies ondersteunt HRM-professionals bij het uitvoeren van een duurzaam personeelsbeleid. Met een gevarieerd aanbod van training en coaching op het gebied van duurzame inzetbaarheid, leiderschap, veerkracht en betere zorg voor medewerkers. En: met een groot aanbod van Pensioen in zicht-cursussen. Waardevol voor medewerker én organisatie.

Gun je medewerkers een training Pensioen in zicht

De training Pensioen in zicht is bedoeld voor medewerkers die tussen nu en een jaar met pensioen gaan. Al meer dan 50 jaar gunnen werkgevers hun vertrekkende werknemers een Pensioen in zicht training van Essenburgh Training & Advies. Organisaties vinden het belangrijk om ook aan het einde van de loopbaan iets te doen voor hun medewerkers. Dit past in een duurzaam personeelsbeleid. Deelnemers staan tijdens de pensioencursus stil bij hun naderende pensioen aan de hand van de volgende onderwerpen:

 • Afscheid van arbeid.
 • Financiële zekerheid.
 • Leefstijl en veerkracht.
 • Vitaal brein en communicatie

Onze Pensioen in zicht-trainingen worden gemiddeld gewaardeerd met een 8,6!

Benieuwd naar de verschillende piz cursussen die we aanbieden als open inschrijving? Bekijk hieronder al onze piz cursussen.

Bekijk onze Pensioen in zicht trainingen

Praktische informatie

Duur

3 of 5 dagen van 10.00 tot 17.00 uur

Locatie

Hierden (Kasteel de Essenburgh) of op Mallorca (Spanje)

Prijs

Kijk op de website

Covid-19
Bekijk brochure

De opbrengsten voor jouw organisatie

Goed werkgeverschap

Duurzaam personeelsbeleid

 • Blijk van waardering
 • Borg een zachte overgang
 • Sluitstuk goed personeelsbeleid

Visitekaartje voor je organisatie

Positieve beeldvorming

 • Reclame organisatie
 • Beeldvorming organisatie
 • Succesvolle arbeidsmarktcommunicatie

Behoud van kennis en talenten

Waardevolle kennis

 • Blijven inzetten voor organisatie
 • Collega inwerken
 • Zilveren kracht benutten
Neem telefonisch contact met ons op

Werkwijze

Stap 1

Intake

Voorafgaand aan de training vindt een intake plaats. Op basis van de intake delen wij deelnemers in bij een trainingsgroep met overeenkomstige achtergrond, leerdoelen en aandachtspunten. Hierdoor halen de deelnemers het hoogst mogelijke rendement uit de training.

Stap 2

Training

Deze training kenmerkt zich door inspirerende inleidingen, die gevolgd worden door theoretische inzichten en praktijkgerichte opdrachten. Plenaire sessies worden afgewisseld met het uitwerken van opdrachten in subgroepen. De training wordt gegeven door ervaren trainers.

Stap 3

Support

Essenburgh Training & Advies biedt je vanaf de laatste trainingsdag een support-programma. Het support-programma duurt drie weken en geeft de deelnemers de mogelijkheid om ondersteuning te ontvangen van de trainer bij het in praktijk brengen van je leerdoelen. Ook heeft de deelnemer toegang tot een digitale leeromgeving.

ERVARINGEN

Je leert jezelf en je partner op humorvolle wijze beter kennen
Een aanrader als je pensioen in zicht is
Een duidelijk beeld van wat mij als gepensioneerde te wachten staat
Laat het los en ervaar wat er gebeurt
Ik ben op de goede weg
Luchtig, prettig en goed onderbouwd

Daarom Essenburgh Training & Advies

Essenburgh ontwikkelt trainingen met impact. Voor mensen, teams en organisaties die een krachtige stap willen zetten in hun ontwikkeling. Zodat je maximaal tot je recht komt. We inspireren en motiveren je. En dagen je uit om stappen te zetten. Dat doen we met aandacht voor de mens. En met oog voor vernieuwing.

 

✓ Liefst 50 jaar ervaring

Al sinds 1968 organiseren we Pensioen in zicht trainingen, met als doel mensen te laten stilstaan bij de verandering.

 

✓ Beste prijs-kwaliteit

Onze Pensioen in zicht trainingen worden al 50 jaar gewaardeerd met een gemiddelde van 8,6! Ook zijn we ISO-gecertificeerd en ingeschreven bij het CRKBO. Dit biedt jou de zekerheid dat onze trainingenvoldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Nóg een voordeel: we bieden de training btw-vrij aan.

 

✓ Support-programma

Na de trainingkrijgen de deelnemers 3 weken ondersteuning bij het in praktijk brengen van hun persoonlijke leerdoelen. Zo haalt iedere deelnemer maximaal rendement uit zijn of haar training.

Bekijk onze Pensioen in zicht trainingen