Pensioen in zicht

VOOR WERKGEVERS

Gun je medewerkers een training Pensioen in Zicht

Als HR-professional draag je bij aan het werkgeluk van medewerkers, tijdens de gehele loopbaan van een medewerker. En staat de medewerker op het punt om met pensioen te gaan? Zorg dan voor een waardig afscheid. Essenburgh Training & Advies ondersteunt HRM-professionals bij het uitvoeren van een duurzaam personeelsbeleid. Met een gevarieerd aanbod van training en coaching op het gebied van duurzame inzetbaarheid, leiderschap, veerkracht en betere zorg voor medewerkers. En: met een groot aanbod van Pensioen in zicht-cursussen. Waardevol voor medewerker én organisatie.

ONDERDEEL VAN
EEN DUURZAAM PERSONEELSBELEID

Regelmatig adviseren we HR-managers over financiële planning van medewerkers. Immers, een goede financiële planning draagt bij aan een goed personeelsbeleid én een duurzame inzetbaarheid van medewerkers. En daarmee aan goed werkgeverschap. Als medewerkers het vertrouwen hebben dat de werkgever het goed voor hen regelt, voelen ze zich meer betrokken en vitaler en vallen ze minder snel uit. Kortom, het voorkomt uitval door financiële stress.

Maatwerk voor bedrijven

Essenburgh Training & Advies helpt werknemers van midden- en grootbedrijven zich voor te bereiden op hun pensioentijd door middel van Pensioen in zicht trainingen. Al meer dan 50 jaar ondersteunen wij leidinggevende, HR(M) medewerkers en P&O adviseurs in iedere sector  bij vraagstukken over duurzame inzetbaarheid van oudere medewerkers.
De training Pensioen in Zicht is bedoeld voor medewerkers die tussen nu en een jaar met pensioen gaan. Veel organisaties vinden het belangrijk om ook aan het einde van de loopbaan iets te doen voor hun medewerkers. Dit past in een duurzaam personeelsbeleid. Onze Pensioen in zicht-trainingen worden gemiddeld gewaardeerd met een 8,6!
Gun jij je vertrekkende werknemers een Pensioen in zicht training?

Neem contact op

ONZE TRAININGEN

De Pensioen zicht trainingen van Essenburgh Training & Advies helpen mensen om zich optimaal voor te bereiden op hun pensioen. De training is een mix van deskundige informatie en uitwisseling van ervaringen over onder andere gezondheid, financiën & nieuwe doelen na het werkzame leven.

Deelnemers staan tijdens de pensioencursus stil bij hun naderende pensioen aan de hand van de volgende onderwerpen:

  • Afscheid van werk
  • Financiële zekerheid
  • Leefstijl en veerkracht
  • Vitaal brein en communicatie

Onze trainingen zijn voor elk wat wils, met een zeer divers aanbod. Ga voor een 1-daagse training of 7 dagen fietsen op Mallorca.

KOSTEN

De kosten voor een training starten bij €995,- (btw vrijgesteld) per persoon.

Vanuit de cao, het Individueel Loopbaan Budget of het Persoonlijk opleidingsbudget is er vaak een vergoeding beschikbaar.

Toelichting

Dit bedrag is inclusief uitgebreide documentatie, excursies en verblijf  op basis van volpension. Alle trainingen van Essenburgh Training & Advies zijn vrijgesteld van BTW.

WERKWIJZE

Intake
Voorafgaand aan de training vindt een intake plaats. Op basis van de intake delen kandidaten in bij een trainingsgroep met overeenkomstige achtergrond, leerdoelen en aandachtspunten. Hierdoor haalt  iedereen het hoogst mogelijke rendement uit de training.

Training
Deze training kenmerkt zich door inspirerende inleidingen, die gevolgd worden door theoretische inzichten en praktijkgerichte opdrachten. Plenaire sessies worden afgewisseld met het uitwerken van opdrachten in subgroepen. De training wordt gegeven door ervaren trainers.

Support
Essenburgh Training & Advies biedt  vanaf de laatste trainingsdag een support-programma. Het support-programma duurt drie weken en geeft  de mogelijkheid om ondersteuning te ontvangen van de trainer bij het in praktijk brengen van de leerdoelen. Ook hebben kandidaten toegang tot een digitale leeromgeving.

Intake
Voorafgaand aan de training vindt een intake plaats. Op basis van de intake delen wij je in bij een trainingsgroep met overeenkomstige achtergrond, leerdoelen en aandachtspunten. Hierdoor haal je het hoogst mogelijke rendement uit de training.

Intake
Voorafgaand aan de training vindt een intake plaats. Op basis van de intake delen wij je in bij een trainingsgroep met overeenkomstige achtergrond, leerdoelen en aandachtspunten. Hierdoor haal je het hoogst mogelijke rendement uit de training.

Intake
Voorafgaand aan de training vindt een intake plaats. Op basis van de intake delen wij je in bij een trainingsgroep met overeenkomstige achtergrond, leerdoelen en aandachtspunten. Hierdoor haal je het hoogst mogelijke rendement uit de training.

Brochure Goed Werkgeverschap

DAAROM ESSENBURGH

Leidinggevenden komen bij Essenburgh Training & Advies als ze:

  • Last hebben van collega’s die ‘mentaal al met pensioen’ zijn.
  • Collega’s die mentaal met pensioen zijn zorgen ervoor dat een team minder goed functioneert, doelen niet worden behaald, en frustraties bij andere collega’s. Maar ook dat je eigen leiderschap minder effectief wordt.
  • Zorgen hebben over de gezondheid & financiën van je oudere collega na pensionering.
  • Moeite hebben met betrokkenheid & waardering laten blijken aan de oudere collega
  • Zorgen hebben over dat mensen hun vertrek bij de organisatie negatief ervaren
  • Twijfelen hoe je op een gepaste manier kan laten zien dat alle collega’s er toe doen

WAAR WE
GOED IN ZIJN

50 jaar ervaring
In het helpen van mensen

Beste klantbeoordeling
Klanten beoordelen gemiddeld met een 9

Fact based
> 50 wetenschappelijke publicaties

Uniek support programma
Ervaar onze ondersteuning ook na je training

Gevarieerd aanbod
Ruime keuze aan trainingen in binnen- en buitenland

Programma’s met diepgang
Voor een optimale voorbereiding op het pensioen

E-boek ‘Wijs met Grijs’