COACHING EN TRAINING.
DAAR MAKEN WE WERK VAN

Werken bij onderzoek- en

consultancybureau Essenburgh

Met wetenschappelijk onderzoek, training en advies helpen wij bij het maken van de juiste keuzes. Onze onderzoeken en trainingen zijn met name gericht op de zorg, leiderschap en pensioen.

Verwacht van ons geen pasklare, standaard oplossingen. Wij kauwen niks voor. Mensen en organisaties zullen zelf het inzicht moeten verkrijgen. Onze consultants leveren wél de instrumenten waarmee je dit inzicht verwerft en de wereld naar je hand kunt zetten.

Onderzoek- en consultancybureau Essenburgh wilt vandaag de problemen van morgen oplossen.

Dit is wat we doen

Waarom je echt bij ons wilt werken

Essenburgh (Harderwijk) is een gerenommeerd en onafhankelijk onderzoek- en consultancybureau wat klanten helpt met visieontwikkeling en het nemen van bijbehorende beslissingen. Onze opdrachtgevers bestaan uit overheden, organisaties en bedrijven. Wij geven advies, training & coaching op gebieden als samenwerking, pensioen in zicht, leiderschap en op waarde gedreven zorg. Al langer dan 50 jaar geven we mensen en organisaties het inzicht om vandaag de problemen van morgen op te lossen. Met behulp van onze consultants, trainingen en het juiste advies helpen we mensen om de beste keuzes te maken voor een betere toekomst.

Dit mag je in ieder geval verwachten

 • Samenwerken met professionals en specialisten van naam

 • Informele, professionele en inhoudelijk gedreven omgeving
 • Internationele contacten
 • Werken aan actuele innovaties
 • Volop kansen om je te ontwikkelen

TOMORROW’S
PROBLEMS
SOLVED TODAY

Onze expertise

Met onze pensioen in zicht trainingen geven we mensen die (bijna) met pensioen zijn een zinvolle invulling van hun vrije tijd. Veel mensen vallen in een zwart gat als ze stoppen met werken en weten niet wat ze met zichzelf aan moeten. Met een flexibele aanpak, zetten we de levenskwaliteit altijd op plek 1.

Wij zoeken nog coaches om onze pensioen in zicht trainingen te geven.

De leiders van vandaag lossen de problemen van morgen op. Bedrijven en leiders van vandaag de dag hebben te maken met complexe vraagstukken. Essenburgh biedt de nodige inzichten voor deze vraagstukken.

Ben jij resultaatgericht en weet jij wat er nodig is om een team te laten stralen onder goed leiderschap? Kom dan bij ons werken als trainer/coach om de leiders van morgen op te leiden met behulp van nieuwe inzichten.

De alsmaar veranderende en toenemende zorgvraag zorgt voor complexe uitdagingen. Wetenschappelijk onderzoek en de juiste mindset is van groot belang om de juiste keuzes te maken voor een duurzame gezondheidszorg. Er zullen altijd nieuwe en enthousiaste consultants in de zorg nodig zijn om de gezondheidszorg te blijven innoveren.

Heb jij verstand van de gezondheidszorg en werk je resultaatgericht? Dan voegen we je graag toe aan ons team!

Vacatures

Wij staan, naast onze lopende vacatures, altijd open voor open sollicitaties. Misschien kun jij iets en heb jij kwaliteiten, waarvan wij nog niet weten dat we het goed kunnen gebruiken!

Commercieel medewerker

Om de verdere groei van onze organisatie te realiseren, zijn wij op zoek naar een gedreven sales medewerkers die de verwachtingen van onze klanten kan overtreffen. Als sales medewerker ben jij hét aanspreekpunt voor bestaande en nieuwe klanten. Als commercieel medewerker weet jij de wensen en behoeften van de klant te achterhalen en ga jij op zoek naar de juiste oplossing. Door constant te evalueren en de klanten optimaal te adviseren zorg jij voor hun succes. Daarnaast weet je nieuwe klanten te overtuigen van de meerwaarde van Essenburgh en waarom ze gebaat zijn om met Essenburgh samen te werken. Hier komt jouw sales ervaring goed van pas!

Freelance opdracht

Als commercieel medewerker rapporteer je direct aan het MT van Essenburgh. Het MT  verwacht van jou dat je initiatief neemt op het gebied van innovatie van de dienstverlening en dat je meedenkt in hoe jullie het succes van de klanten kunnen optimaliseren. Jij staat in continu contact met de klanten en weet daarom precies waar de service van Essenburgh nog kan ontwikkelen. Jouw input wordt daarom erg gewaardeerd. Je kunt in deze functie tussen de 8 en 12 uur per week aan de slag. Je werkt (flexibel) tijdens normale kantoortijden en kunt vanuit huis werken. Je moet je wel voor langere tijd willen verbinden aan Essenburgh. Ben jij een freelancer en heb je interesse in deze opdracht? Neem dan zeker contact met ons op

Taken en verantwoordelijkheden

●      Het beheren en optimaliseren van semiautomatische leadgeneratie;
●      Je levert een bijdrage aan de strategische accountplannen
●      Het voeren van koude telefonische acquisitie;
●      Continu enthousiasmeren en contact houden met opgebouwde sales contacten;
●      Het maken van afspraken voor de experts, zodat die bij de klant aan tafel inhoudelijk kan overtuigen;
●      Zorgvuldig administreren van sales inspanningen in CRM;
●      Een bijdrage leveren aan het optimaliseren van het traject van lead tot sale.

Jouw profiel

●      Minimaal mbo werk- en denkniveau;
●      Minimaal 1-2 jaar ervaring in soortgelijke rol of andere salesrol;
●      Je bent servicegericht, klantvriendelijk en hebt verantwoordelijkheidsgevoel;
●      Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
●      Ervaring met het werken met een CRM is een pre!

Trainer pensioen in zicht

Werken als pensioen in zicht trainer?

Essenburgh is een onafhankelijk onderzoeks- en adviesbureau. Onze pensioen in zicht (PIZ) trainingen helpen mensen die (bijna) op de pensioenleeftijd zijn om een nieuwe invulling aan hun vrije tijd te geven na een leven vol werk.

In deze PIZ trainingen neem jij de mensen mee op een ontdekkingstocht naar een nieuwe levensfase en help je ze de juiste balans te vinden tussen activiteiten en rust. Je geeft de mensen de handvatten die ze nodig hebben om zelfstandig een positieve invulling te geven aan hun pensioen. Samen zorgen we ervoor dat mensen pensioenblij worden en volop kunnen genieten.

Je komt te werken in een team van professionals waarin jouw advies meetelt. Daarnaast investeren we in jouw professionele ontwikkeling.

Wat wordt er van jou verwacht?

 • Opleidingsniveau: HBO
 • Aanvullende relevante trainingen en opleidingen op het gebied van trainingsvaardigheden en presenteren
 • Dat je in het bezit bent van CRKB registratie
 • Streeft naar een 9+ klantervaring
 • Je bent creatief en bekwaam in het toepassen van diverse werkvormen
 • Minimaal 3 jaar aantoonbare en relevante werkervaring in een soortgelijke functie
 • Je hebt affiniteit met de doelgroep en dienstverlening van Essenburgh

Te allen tijde verwachten we een vriendelijke en sociale houding. Actief en enthousiast betrokken zijn bij de trainingen is tevens een vereiste. Daarnaast is het handig om zowel Engels als Nederlands te spreken.

Denk je geschikt te zijn en wil je graag mensen pensioenblij maken?

Solliciteer dan direct hier. We zijn altijd op zoek naar nieuwe PIZ trainers.

Trainer/Coach leiderschap

Er zijn op dit moment geen vacatures. Maar we laten ons er graag van overtuigen dat we echt niet meer zonder jouw expertise kunnen. Wat kun jij voor ons betekenen?

Zorginnovatie
Op dit moment hebben we geen vacatures richting betere zorg/zorginnovatie.

Dat wil bij ons niet zeggen dat er geen plek voor je is. Als jij ons wilt komen versterken, horen we graag wat je voor ons kunt betekenen.

Open sollicitatie

We zien je open sollicitatie graag tegemoet. Je kunt makkelijk contact opnemen via dit formulier.

Open sollicitatie formulier
CV*

File(s) size limit is 20MB.

Ik ga akkoord met Privacy statement 

Wil jij niet in loondienst?

Wij werken veel samen met ZZP’ers

Flexibiliteit is belangrijk voor een onderzoeks- en consultancybureau. Zo roepen we vaak de hulp in van consultant ZZP’ers, die ons ondersteunen in het geven van onze vele trainingen. Hulp van buitenaf biedt nieuwe inzichten die van groot belang kunnen zijn voor onze klanten. Wij bieden ze het inzicht dat ze nodig hebben om succes te boeken in hun veld van expertise.

Werken als trainer of consultant is erg waardevol. In samenwerking met ons team zal je verantwoordelijk zijn voor de oplossing van complexe dilemma’s en zorg je voor de nodige inzichten die benut kunnen worden om de problemen van morgen, vandaag op te lossen. Jouw visie doet er toe en opent nieuwe wegen.

Ben jij een ZZP’er die graag met een onderzoek- en consultancybureau werkt? Ben jij resultaatgericht en heb je ervaring in het geven van trainingen of uitvoeren van onderzoek?

Neem dan zeker ook contact met ons op.

Sollicitatie procedure