Pensioen in zicht_Maatwerk bedrijven 2

Leiderschap - klantreview

Brandweer Gelderland-Zuid

Essenburgh begeleidde organisatieverandering Brandweer Gelderland-Zuid

 

“Anders leren kijken, denken en handelen”

 

Organisatie op de schop

“Welke tijdelijke ondersteuning hebben we nodig op het gebied van verandermanagement? Voor een antwoord op die vraag kwamen we uit bij Essenburgh Training & Advies. We hadden namelijk positieve verhalen gehoord van Veiligheidsregio Flevoland. De aanpak die Essenburgh daar hanteerde, sprak aan.” Aldus Dennis van Zanten, regionaal commandant van Brandweer Gelderland-Zuid. Het korps heeft 36 kazernes, circa 800 brandweervrijwilligers en circa 200 beroepsmedewerkers. De regionalisering van Brandweer Gelderland-Zuid vanaf 1 januari 2013 betekende een flinke verandering voor de organisatie.

De vraag

“Die verandering moeten we sámen het hoofd bieden. Onze vraag aan Essenburgh luidde: hoe nemen we onze organisatie en mensen mee in de verandering? En hoe zorgen we dat de leidinggevenden klaar zijn om de verandering te managen en hun mensen daarin mee te nemen?”

Wat het Brandweer Gelderland-Zuid heeft opgeleverd

“Ik heb geleerd vanaf een afstandje naar het proces te kijken. Je moet niet vanuit paniek aanpassingen doorvoeren. Beter is het te accepteren dat je samen door het ongemak moet.” Van Zanten is blij met de inzet van Essenburgh. “Vooropgesteld: we zijn nog niet klaar met de hele verandering. Daar hebben we de komende jaren nog wel voor nodig. Maar Essenburgh kreeg de dialoog op gang en leerde ons anders te laten kijken, denken en handelen. Als we dit helemaal zelf hadden gedaan? Dan was het lang niet zo goed gelukt als nu. Vreemde ogen dwingen. En leiden tot nieuwe inzichten.”

Benieuwd hoe Essenburgh de organisatieverandering begeleidde? Download hier Klantreview Brandweer Gelderland-Zuid het hele verhaal. Ben je benieuwd geworden naar onze leiderschapstrainingen, klik dan hier

 

Dennis van Zanten2
Trainingsaanbod

Essenburgh Training & Advies heeft veel ervaring in leiderschapsontwikkeling. We halen de gedreven leider in jou naar boven. We helpen je richting te geven aan je medewerkers en werken samen aan een effectiever besluitvormingsproces.

Bekijk de trainingen
Download brochure
Deze brochure biedt alle informatie over onze leiderschapstrainingen. De trainingen zijn super praktisch en 100% op maat gemaakt voor jouw situatie. 
Download brochure