dr. Pim Valentijn

Gezondheidswetenschapper, analist, spreker & auteur

Dr. Pim Valentijn (1982) is gezondheidswetenschapper, analist, spreker en auteur. Hij geeft inzicht en inspiratie op het gebied van samenwerken en innovatie in de zorg.

Pim is één van Nederlands meest begenadigde sprekers op het gebied van netwerkzorg. Hij is algemeen directeur bij Essenburgh Groep, een onafhankelijk onderzoeks- en adviesbureau.

Hij onderzoekt al meer dan 10 jaar de samenwerking en innovatie in de zorg. Zijn streven: mensen en organisaties helpen de zorg beter, leuker en effectiever te organiseren. In 2013 publiceerde Pim het Regenboogmodel, een internationaal erkend model dat richting geeft bij het effectief organiseren van zorginnovaties. In meer dan 25 landen wordt het Regenboogmodel inmiddels gebruikt door organisaties en ministeries om hun zorginnovatiestrategie vorm te geven.

Pim verzorgt jaarlijks verschillende lezingen en seminars. Tijdens die sessies wordt er geleerd, gelachen én hard gewerkt. Daarnaast doet hij internationaal onderzoek naar de effectiviteit en doelmatigheid van netwerkzorg. Als strategisch adviseur vertaalt hij zijn onderzoek in nieuwe verdienmodellen voor zorgorganisaties. Ook is hij actief als toezichthouder in de zorg. Pim studeerde gezondheidswetenschappen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en promoveerde aan de Universiteit Tilburg op een studie naar de effectiviteit van netwerkzorg. Naast zijn werk is hij fanatiek fietser en thuis chef.