By | Published On: 20 april 2021| Views: 635|

Hoe houden moderne leiders het vol? [een 9-stappenplan]

Van moderne leiders wordt verwacht dat ze overal mee om kunnen gaan: doelstellingen op meerdere vlakken, snelle veranderingen in de markt, assertieve klanten en proactieve collega’s. Tegelijkertijd verwachten die proactieve collega’s een meer dienend leiderschap van je. Zo verandert je baan van aansturend naar motiverend en wordt er verwacht dat je als een meewerkend voorman c.q. voorvrouw opereert. Dat klinkt allemaal heel logisch, maar hoe hou je dat vol? Hoe zorg je ervoor dat je bedrijf blijft groeien terwijl je rekening houdt met de mensen met wie je samenwerkt en de omgeving waarin je opereert? In dit blog bespreek ik 9 stappen die je kunt zetten om als moderne leider goed te functioneren en je te blijven ontwikkelen.

1. Analyseer waar je mee bezig bent

Een open deur, maar wel een belangrijke: analyseer de huidige situatie. Waar ben je als bedrijf mee bezig? Waar wil je met je team naartoe? Welke concrete doelstellingen hebben jullie? Wat loopt er goed, wat minder? Passen de activiteiten nog binnen het overkoepelende plan? Of zijn er inmiddels dingen veranderd? In de organisatie, in jullie afdeling, team of project? Kijk wel uit voor eindeloze heisessies om tot dit inzicht te komen. Werk snel en efficiënt en met trechtermethoden waardoor je je alleen op belangrijke informatie concentreert.

2. Bepaal de voorwaarden die je doelstellingen moeten gaan waarmaken

Afhankelijk van de doelstellingen bepaal je wat je er nodig is om je bedrijf op de juiste manier te laten groeien. Heb je bijvoorbeeld bepaalde mensen nodig met een specifieke achtergrond? Of heb je de steun of informatie nodig van bepaalde stakeholders? Of een bepaalde hoeveelheid tijd? Deel de antwoorden op deze vragen met je team zodat iedereen helder heeft in welk veld hij of zij moet “opereren” om succesvol te kunnen zijn.

3. Bepaal de strategie en de te nemen stappen

Als de doelstellingen en de voorwaarden voor iedereen duidelijk zijn, kun je door naar de derde stap: het bepalen van je strategie en de te nemen stappen. Ben je manager inkoop en wil je dat binnen een jaar 25% van de aankopen duurzame of circulaire producten zijn van leveranciers die je team zelfstandig selecteert? Bepaal dan welke stappen ervoor nodig zijn om dit te bereiken.

4. Geef vorm aan de plannen

Ga de stappen vervolgens vormgeven. Hou bijvoorbeeld een inspiratiesessie met het