Home » Hoeveel pensioen krijg ik netto per maand?
By | Published On: 18 augustus 2022| Views: 72|

Hoeveel pensioen krijg ik netto per maand?

Veel mensen die (binnenkort) met pensioen gaan vragen zich af hoeveel pensioen ze netto per maand overhouden. Maar wat is precies een netto pensioen en hoe kun je je netto pensioen berekenen? We leggen het je uit in dit artikel.

Wat is een netto pensioen?

De hoogte van je pensioen hangt af van verschillende factoren; welke keuzes je hebt gemaakt tijdens je werkzame leven en hoeveel pensioen je gedurende je werkzame leven hebt opgebouwd. Op Mijnpensioenoverzicht.nl kun je je opgebouwde en verwachte pensioenbedragen – inclusief de AOW – inzien. Echter betreft dit een bruto berekening van je pensioen. Het netto pensioen is wat er van het bruto pensioen overblijft na aftrek van belastingen en heffingen. Wat je precieze netto pensioen bedraagt, hangt ook af van je totale inkomen en vermogen.

Lees ook: Wat is een redelijk netto pensioen?

Netto pensioen berekenen

Benieuwd naar je netto pensioen en AOW? Op BerekenHet.nl kun je eenvoudig je netto pensioen berekenen. Met de handige tool verkrijg je in één oogopslag wat je netto overhoudt van je bruto pensioen. Daarnaast beschikt de website ook over een tool waarmee je meerdere pensioenen – bijvoorbeeld van jou en je partner – kunt berekenen en biedt het de mogelijkheid om ook neveninkomsten mee te nemen in de berekening.

Netto pensioen | Meer inzicht in je financiën na je pensioen

We merken dat veel mensen niet weten hoe de financiën er na hun pensioen uit komen te zien. Wil je meer inzicht in financiën na je pensioen? Dan is een Pensioen In Zicht cursus wellicht iets voor jou. Tijdens de Pensioencursus van Essenburgh verkrijg je veel actuele informatie over pensioenopbouw, pensioenplanning en financiële zekerheid na je pensioen. Daarnaast komen gedurende de cursus ook onderwerpen als leefritme, gezondheid, relaties en invulling van je pensioentijd aan de orde.