By | Published On: 20 april 2021| Views: 147|

Gezondheid op het werk – 4 aandachtspunten

Geen pijntjes, een goede conditie, voldoende energie. Je zou zeggen: wie is er nu niet graag gezond? Toch zit het kennelijk in onze aard om

Toch zit het kennelijk in onze aard om ongezonde keuzes te maken. Als HRM-er is het daarom een hele uitdaging om het gezonde werken te bevorderen. Vooral ook omdat je niet gaat over de vrijetijd van medewerkers. Hoe pak je het aan? Vier onderwerpen om op te letten.

Vier thema’s die bijdragen aan gezonder werken

1. Beweeg voldoende

Heb je veel medewerkers die een zittend beroep uitoefenen, op kantoor of achter het stuur? Dan is voldoende beweging misschien wel het belangrijkste aandachtspunt. Zitten is het nieuwe roken, wordt wel gezegd. Met reden, want uit diverse onderzoeken blijkt dat lang zitten het risico op hart- en vaatziektes, obesitas, suikerziekte en sommige vormen van kanker vergroot. Als HRM-er kun je daar veel aan doen. Bijvoorbeeld door een fietsplan, waarbij medewerkers goedkoper een fiets kunnen aanschaffen via de werkgever. Dat ze de trap gebruiken in plaats van de lift. Dat medewerkers lopend overleggen. En dat ze tijdens de lunch lekker even naar buiten gaan voor een wandeling. Ook zit-sta-bureaus zijn een oplossing. En geef medewerkers tips over eenvoudige oefeningen achter het bureau.

Volgens de nieuwe beweegrichtlijnen van de Gezondheidsraad moeten volwassenen wekelijks ten minste twee en een half uur matig intensief bewegen. Ook worden spier- en botversterkende activiteiten aanbevolen.

Download ‘Samenvatting Beweegrichtlijnen 2017’ (Gezondheidsraad)

Download ‘Lang zitten: een nieuwe bedreiging voor onze gezondheid!’ van TNO

2. Eet gezond

Gezond eten kun je beïnvloeden door erop te letten wat je verkoopt in de bedrijfskantine. Uit onderzoek van gezondheidswetenschapper Liesbeth Velema van de Vrije Universiteit blijkt dat je bedrijfskantines dusdanig kunt inrichten, dat werknemers worden gestimuleerd om gezonder te eten. In samenwerking met de Vereniging Nederlandse Cateringorganisaties (Veneca) en een aantal cateraars richtte ze restaurants gezonder in. Drie maanden lang testte ze diverse strategieën om gezonde keuzes gemakkelijker te maken, zonder ongezonde opties weg te halen. Uit haar onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat, als er naar verhouding meer magere kaas of volkoren brood ligt uitgestald, daarvan meer wordt verkocht. Ook blijkt het te helpen als gezondere producten meer vooraan staan in de route. Dus: eerst de gezonde salades en pas op het einde de gefrituurde snacks.

Lees meer over dit onderzoek op de website van de VU

Het Voedingscentrum heeft de Richtlijn Gezonde Kantines opgesteld. Hiermee kun je zelf aan de slag. Je kunt inzetten op een bronzen, zilveren, gouden of ideale kantine.

Ga naar de website De Gezonde Kantine

3. Ontspan op tijd

Een beetje stress houdt ons scherp en zorgt dat we beter presteren. Té veel langdurige stress is ongezond. Dat weten we natuurlijk wel. Toch is het aandeel werknemers met stressklachten en burn-outverschijnselen de laatste jaren toegenomen. Sterker nog: werkstress is de belangrijkste oorzaak van verzuim en uitval. Heel belangrijk dus om daar als HRM-er aandacht aan te besteden. Pak de oorzaken van stress aan. Zorg dat medewerkers goede ondersteuning krijgen bij problemen thuis. Begeleid medewerkers die stressklachten hebben goed en zorg voor goede re-integratie. Zorg voor een prettige werkomgeving met voldoende planten, goede ventilatie en kleurgebruik in het interieur. En stimuleer medewerkers om op tijd te ontspannen, op het werk en thuis.

De Arbowet schrijft voor dat elke werkgever in Nederland verplicht is om aandacht te besteden aan psychosociale arbeidsbelasting (