Home » Leren golfen? 10 tips voor beginners
By | Published On: 20 april 2021| Tags: | Views: 419|

Leren golfen? 10 tips voor beginners

Ga je bijna met pensioen? En houd je ervan om actief bezig te zijn in de buitenlucht? Dan is golfen misschien wel dé sport voor jou.

Laat de vooroordelen varen die je misschien wel hebt en lees waarom golfen een heel goed idee is. En wil je nader kennismaken met deze sport én je voorbereiden op je pensioen? Dan is onze training Pensioen in Zicht Golfen echt iets voor jou.

Golfen is gezond

Als je golft, dan beweeg je veel in debuitenlucht.Vergis je daar niet in.Veel mensen hebben het beeldvan golfers diein een karretje rondrijden.Dat is een misverstand; je loopt heel veel.Als je negen holes loopt, ben je al gauw twee uur onderweg. Bij elke slag heb je concentratie nodig. En tijdens een golfswing zijn heel wat spieren in je lichaam actief.De voordelen van golfen op een rij:

Golfen verbetert je conditie

Doe je een 18 holes golfronde? Dan loop je al gauw 6 tot 8 kilometer.Golfen verbetert dus je conditie.

Soepele spieren en gewrichten

Een goede golfswing komt vanuit je hele lijf. Het komt aan op mobiliteit, kracht en balans.Heb je de swing goed te pakken, dan krijg je soepele spieren en gewrichten.

Concentratie en strategisch denken

Om de slag goed te kunnen maken, moet je je goed concentreren.Ook moet je strategisch kunnen denken. Dat is goed voorje hersenen.

Lekker buiten

Je bent lekker buiten. Je ademt frisse lucht in en als de zon schijnt, maakt je lichaam vitamine D aan.Je voelt je energiek en vitaal.

Goed voor de sociale contacten

Golfenkún je alleen doen, maar samen is leuker.Dat isgezellig engoed voor de sociale contacten.En dat is weer goed voor je levensgeluk.

Tips voor beginnende golfers

Wil je aan de slag met golfen, maar heb je geen idee hoe te beginnen? We geven je een aantal tips:

  1. Kies je favoriete golfbaan

In Nederland zijn pakweg 200 golfbanen. Er zijn lange en korte golfbanen. En bovendien makkelijke en moeilijke.Als je net begint met golfen,is een par-3 baan het meest geschikt. Zo’n baan bestaat meestal uit negen korte holes. Sommige par-3 banen tellen 18 korte holes.

Op golf.nl vind je snel en gemakkelijk een golfbaan in de buurt

  1. Neem les bij een goede golfleraar

Als je wilt leren golfen, dan is het slim om les te nemen.Maar het moet natuurlijk wel klikken,qua lesmethode en persoonlijk.Volgdaarom