Home » Waar is mijn pensioen ondergebracht?

Waar is mijn pensioen ondergebracht?

Wanneer je werkt, bouw je in de meeste gevallen pensioen op. Dit pensioen wordt ondergebracht bij een pensioenfonds/pensioenuitvoerder. Er zijn verschillende categorieën pensioenfondsen, zoals het Bedrijfstakpensioenfonds, het Ondernemingspensioenfonds en het Beroepspensioenfonds. Onder deze categorieën vallen verschillende pensioenuitvoerders. Voorbeelden hiervan zijn het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds (ABP), Stichting Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW), Stichting Pensioenfonds Metaal en Techniek (PMT), Stichting Pensioenfonds van de Metalektro (PME) en Stichting Pensioenfonds van de ABN AMRO Bank N.V.

Waar jouw pensioen is ondergebracht is afhankelijk van de sector/bedrijfstak waarin je werkzaam bent (geweest) en/of welke afspraken er tussen jouw werkgever en een pensioenuitvoerder zijn gemaakt.

Pensioen bij meerdere pensioenfondsen

Wanneer je gedurende je werkzame leven bij meerdere bedrijven/organisaties werkzaam bent geweest, kan het zo zijn dat je bij verschillende pensioenfondsen pensioen hebt opgebouwd. Ook voor een baan uit een ver verleden – zoals een studentenbaan of een bijbaantje – heb je misschien een (klein) pensioen opgebouwd. Om inzicht te krijgen in je pensioen en waar je pensioen is ondergebracht, kun je kijken op Mijnpensioenoverzicht.nl

Pensioenoverzicht

Op Mijnpensioenoverzicht.nl vind je alle opgebouwde en verwachte pensioenbedragen terug, inclusief de AOW. Ook als je bij verschillende pensioenfondsen/pensioenuitvoerders pensioen hebt opgebouwd, zie je in dit overzicht hoeveel pensioen je per pensioenuitvoerder kan verwachten. De informatie van Mijnpensioenoverzicht.nl is toegankelijk, relevant en afgestemd op jouw persoonlijke situatie. Naast persoonlijke pensioeninformatie vind je er ook handige tips en informatie die van belang zijn voor jouw (aanstaand) pensioen. Om je pensioenoverzicht op Mijnpensioenoverzicht.nl te bekijken, dien je in te loggen met je DigiD.

Meer inzicht in je pensioen met een Pensioen In Zicht Cursus

Een Pensioen In Zicht Cursus kan heel waardevol zijn om je goed voor te bereiden op je pensioen. In de pensioencursus van Essenburgh word je onder deskundige begeleiding optimaal voorbereid op je pensioen. Je verkrijgt nieuwe inzichten op het gebied van afscheid nemen van jouw werkzame leven, vitaliteit en gezondheid, financiën en invulling van je pensioentijd.

 

Avatar photo
Ans Withaar

Heb je vragen?
Neem dan contact met ons op.

pensioenopbouw-werkgever-werknemerHoeveel betaalt een werkgever aan pensioen?
mini-pensioenWat is een mini pensioen?