Home » Fietsen op Mallorca? Vijf fietsroutes om te ontdekken

Fietsen op Mallorca? Vijf fietsroutes om te ontdekken

Houd je van fietsen? Dan is Mallorca dé bestemming. Het eiland heeft liefst 1250 kilometer aan fietspaden.

Door vlakke landschappen met sinaasappelgaarden en olijfgaarden én door heuvelachtige en zelfs bergachtige gebieden met pittige beklimmingen en uitdagende afdalingen. Heel afwisselend dus. Daardoor is Mallorca een interessant fietseiland voor alle leeftijden: van toerfietser tot fanatieke wielrenner. En van 8 tot 80. Zeker nu de elektrische fiets een optie is.

Al een aantal jaren geven wij op Mallorca de vijfdaagse training Pensioen in zicht. We kennen het eiland dus goed. Onlangs breidden we ons aanbod uit met de training Pensioen in Zicht Fietsen op Mallorca. Tijdens deze training kijken de deelnemers samen terug op hun werkbare leven en vooruit naar hun nieuwe levensfase. In inspirerende sessies verwerven de deelnemers de inzichten die ze nodig hebben om hun nieuwe leven in te richten. Tijdens deze vijfdaagse wisselen we die sessies af met mooie fietstochten over het eiland. We hebben deze tochten zorgvuldig uitgezocht. Ze zijn dus ook geschikt voor al wat oudere fietsers. De deelnemers aan onze training krijgen een e-bike. Ben je een geoefende fietser, dan kun je misschien ook een gewone sportfiets met versnellingen gebruiken.

Platja de Palma

Platja de Palma is de Mallorcaanse benaming voor Playa de Palma. Het is een 4 kilometer lang strand aan de zuidkant van het eiland.In dit gebied zijn voornamelijk vlakke fietsroutes met soms wat heuvels. Er loopt een 20 kilometer lang fietspad langs de kust tussen hoofdstad Palma de Mallorca en het kustdorp El Arenal.

platja de palma

Fietstocht naar Bunoyala

Bunoyola is een dorp in de Serra de Tramuntana. Dit is een bergketen langs de noordwestkust van Mallorca. Het is een prachtig gebied dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Je hebt hier fietsroutes van verschillende niveaus en prachtige uitzichten over de bergketens en over de zee.

mallorca palma

Sencelles en Costix

De fietstocht naar de dorpen Sencelles en Costitx voert door het vlakke land in deCampos. Je fietst hier op vlakke landwegen die bijna volledig autovrij zijn, langs wijngaarden en olijfbomen. Het gebied is bekend vanwege de archeologische opgravingen.

mallorca mountains ocean

Aláro en Binnisalem

Aláro en Binnisalem zijn authentieke Mallorcaanse dorpen die het waard zijn om te ontdekken. De dorpen liggen aan de voet van het Tramuntana-gebergte, middenin een wijngebied. Het gebied is heuvelachtig en voert je langs het groene hart van het eiland. Je kunt er prachtig fietsen en genieten van het groene uitzicht. En op een warme dag geeft een bergbeek verkoeling.

alcudia mallorca

Nóg veel meer mooie fietsroutes

De hierboven omschreven routes zijn opgenomen in onze training Pensioen in zicht Fietsen op Mallorca.Het eiland telt nog veel meer fraaie fietsroutes. Zo ligt aan de oostkust de badplaats Cala Millor. Van hieruit kun je prachtige routes volgen, langs de kust én in het Llevant Natuurpark. Ook Alcúdia, aan de noordwestkant van Mallorca, is in trek bij fietsers.Hier zijn diverse fietshotels waar je je fiets kunt laten onderhouden en stallen. Ook van hieruit worden fietstochten georganiseerd.

Pensioen in zicht?

Ga je bijna met pensioen? Wil je je daar goed op voorbereiden? En houd je bovendien van fietsen? Ontdek dan onze training Pensioen in zicht Fietsen op Mallorca. In inspirerende sessies verwerf je, samen met andere deelnemers,de inzichten die je nodig hebt om je nieuwe, werkvrije leven in te richten. Deze sessies worden afgewisseld met mooie fietstochten over het eiland. Je verblijft in een comfortabel hotel op basis van volpension. Kortom: we leggen je in de watten!

Lees meer over de vijfdaagse training Pensioen in zicht Fietsen op Mallorca

Overigens houden we ook in Nederland Pensioen in zicht-trainingen, in diverse vormen. Wil je daar meer over weten?  Ga naar het overzicht van Pensioen in zicht-trainingen. Of vraag hieronder de brochure van al onze Pensioen in zicht-trainingen aan.

Avatar foto
Ans Withaar

Heb je vragen?
Neem dan contact met ons op.

Checklist Pensioen in zicht
De belangrijkste aspecten van met pensioen gaan op een rij!

Download nu
Blog 19 trends zorgDe vijf trends in zorg en welzijn die je moet weten
rawpixel-727601-unsplashZó borg je de organisatieverandering én blijf je vernieuwen

SPECIAAL VOOR JOU