Home » Ik zoek een hobby – top 7 voor je pensioen | Essenburgh
By | Published On: 20 april 2021| Tags: | Views: 1926|

Ik zoek een hobby – top 7 voor je pensioen |Essenburgh

‘Ik zoek een hobby! Wat is leuk om te doen?’ Veel mensen die met pensioen zijn hebben een drukke agenda. De kleinkinderen, vrijwilligerswerk, mantelzorg. Wil je graag wat meer tijd voor jezelf? Zoek dan een inspirerende hobby. Een hobby die ontspant, uitdaagt en je leven verrijkt. Een feest voor je brein! Maar: wát ga je doen?

Een hobby is iets wat je graag doet, waar je energie in wilt steken en waar je jezelf in wilt ontwikkelen. Het is belangrijk dat je er plezier in hebt en dat je er ontspanning aan beleeft. Tegelijkertijd moet een hobby ook motiveren en stimuleren. Nou ja, moet. Niets moet natuurlijk. Maar een hobby blijft vooral boeien als je jezelf erin ontwikkelt. Je brein blijkt er zelfs van te groeien. Dit heet neuroplasticiteit. Kortom: een hobby mag wat moeite kosten. Er is nog zoveel te ontdekken!

Top 7 hobby’s om te ontdekken

In onze cursussen Pensioen in zicht spreken we jaarlijks honderden mensen die op de drempel staan van hun nieuwe levensfase. De vraag is dan: wat ga je doen als je eenmaal met pensioen bent? Dat kan een zoektocht zijn. Veel mensen gaan dan toch weer een hobby uitoefenen die ze vroeger ooit hadden. Want dat voelt goed. Trouwens: je bent niet de enige die een hobby zoekt. Want in Google wordt maandelijks gemiddeld 390 keer gezocht op de zoekterm: ‘Ik zoek een hobby’. We helpen je daarom graag een handje. Hieronder de top 7 van hobby’s die pensionado’s graag uitoefenen:

Koken

Koken is enorm populair. Het is ontspannend en creatief. En als het gerecht lukt, haal je daar veel voldoening uit. En natuurlijk: heerlijk eten! Met koken als hobby gaat er een heel nieuwe wereld voor je open. Je verdiept je in ingrediënten, recepten en landen. Je kunt kookles nemen, recepten opzoeken op internet of een culinaire vakantie boeken. Je raakt nooit uitgeleerd.

adult-casual-chef-1418355

Fotograferen of filmen

Met fotograferen en filmen bekijk je de wereld heel anders. Dat maakt deze hobby zo verrassend leuk. Ga je voor natuurfotografie, dan kom je veel buiten en ontdek je in de natuur steeds nieuwe dingen. Fotografeer je graag mensen, dan doe je steeds weer nieuwe contacten op. Je kunt je aansluiten bij een fotoclub óf jezelf bekwamen door het lezen van boeken en het bekijken van YouTube-filmpjes. En wat voor fotograferen geldt, gaat ook op voor filmen. Het was nog nooit zo gemakkelijk om zelf films te maken. Want je kunt al filmen met je telefoon of je fotocamera. En op internet vind je handige software om je filmpjes te monteren op je pc.

Wijn proeven

Houd je van wijn? Daar kun je een hele studie van maken. En waarom ook niet, want er gaat een wereld voor je open! Een wereld van landen, regio’s, druivenrassen en wijnjaren. En natuurlijk het proeven zelf. Ga op ontdekkingstocht langs wijnwinkels. Volg een wijncursus. Of ga op wijnreis, samen met andere liefhebbers. Je blijft leren en ontdekken.

Schilderen