By | Published On: 20 april 2021| Views: 198|

Juiste zorg op de Juiste plek: Meten is weten!

Juiste zorg op de Juiste plek (JZOJP) is het nieuwste buzzwoord van bestuurders en beleidsmakers. Niet gek natuurlijk want hetklinkt als een logische en dus aantrekkelijk oplossing voor alle complexe problemen in de gezondheidszorg. De stijgende groep kwetsbare ouderen met dementie, die steeds langer thuis woont? Geen probleem, JZOJP lost dit op. Maar wie verder kijkt dan zijn neus lang is weet dat het niet zo simpel is. Sterker, wat als JZOJP onderdeel van het probleem is? In deze blog leggen we uit wat het probleem van de huidige JZOJP aanpak is en wat er nodig is om dit te doorbreken.

hetklinkt als een logische en dus aantrekkelijk oplossing voor alle complexe problemen in de gezondheidszorg. De stijgende groep kwetsbare ouderen met dementie, die steeds langer thuis woont? Geen probleem, JZOJP lost dit op. Maar wie verder kijkt dan zijn neus lang is weet dat het niet zo simpel is. Sterker, wat als JZOJP onderdeel van het probleem is? In deze blog leggen we uit wat het probleem van de huidige JZOJP aanpak is en wat er nodig is om dit te doorbreken.

Bullshitbingo

De Juiste Zorg op de Juiste Plek (JZOJP) klinkt veelbelovend, maar blijkt niet eenvoudig toepasbaar in de praktijk. De eerste resultaten van onderzoek van de NZA laat zien dat circa 70% van de initiatieven mislukt. Onderliggende oorzaak van dit probleem is de zogenoemde Bullshitbingo die de Nederlandse zorg in zijn greep houdt. Streept u maar af op de kaart: Juiste Zorg op de Juiste plek, Zorgnetwerk, zinnig