Home » Pensioen in zicht met Kerst? Dat is extra bijzonder
By | Published On: 20 april 2021| Tags: | Views: 76|

Pensioen in zicht met Kerst? Dat is extra bijzonder

Kerst, tijd van bezinning. Van terugkijken en vooruitblikken. Ga je bijna met pensioen? En wil je je daar goed op voorbereiden? Volg dan in december de training Pensioen in zicht. In de betoverende omgeving van van een sprookjesachtig kasteel in kerstsfeer sta je stil bij de veranderingen in je leven en raak je geïnspireerd. We geven deze ‘Kerst’-training al ruim 12 jaar.

Tijdloze sfeer, warme gezelligheid

Als trainer kijk ik elk jaar weer uit naar Pensioen in zicht ‘Kerst’. De sfeer en de onderlinge omgang zijn dan altijd extra bijzonder. Met Kerst is bovendien het kasteel op zijn mooist. Het ademt dan echt een tijdloze sfeer. De lichtjes die fonkelen. De rijkversierde kerstboom in de hal. De kerstkransen en fonkelende kaarsjes, de heerlijke etensgeuren. Het geeft mij altijd een warm en geborgen gevoel. Het vooruitzicht van de naderende feestdagen voelt al een beetje als vakantie. In deze unieke setting laten we de waan van de dag achter ons om ons te bezinnen.

Reflecteren en vooruitblikken

Tijdens de trainingsdagen gaan we op ontdekkingstocht. De cursisten reflecteren op hun werkzame leven. En we blikken vooruit op de nieuwe levensfase, waarin vrije tijd gewoon ‘tijd’ is. We hebben boeiende gesprekken over vragen zoals: Hoe kijk je aan tegen de nieuwe levensfase? Hoe ga je om met de veranderingen die op je afkomen? En nog wat concreter: Hoe ga jij die tijd straks indelen? Er zijn ook gastsprekers. Ze vertellen over een gezonde leefstijl, financiën en erfrecht. Kortom, we behandelen allerlei thema’s, zowel praktische als meer filosofische. De kerstsfeer geeft deze gesprekken altijd een extra dimensie. Want Kerst is natuurlijk dé tijd van het samenzijn.

essenburgh-winter

Een bijzonder kerstdiner

Op de laatste avond van de cursus hebben we een kerstdiner. We stoppen die dag wat eerder met het programma, zodat iedereen de tijd heeft om zich feestelijk te kleden en klaar te maken. Onze kok besteedt altijd bijzondere aandacht aan het menu. Het diner wordt dan ook veel geprezen door de gasten. Mijn ervaring is dat het kerstdiner altijd enorm gezellig en waardevol is. De cursisten hebben elkaar goed leren kennen en hebben veel gedeeld. Het is waardevol om de training op deze bijzondere manier samen af te sluiten.

Het feest van licht

Wat je geloof ook is, Kerst is het feest van het licht. Daarom ontsteken we op de afsluitende avond een kampvuur voor het kasteel. Als het heel koud is, kunnen we ons daaraan warmen, met een glas chocolademelk of bisschopswijn. Samen staan we rond het vuur, terwijl een Minstreel liederen zingt. Altijd weer een bijzonder moment.

De kasteelvrouwe

En dan is er nog de kasteelvrouwe. Wie is zij? En wat heeft zij toe te voegen aan de sfeer van de afsluitende avond? Dat blijft nog even geheim.

Beperkt aantal plaatsen

Pensioen in zicht ‘Kerst’ vindt elk jaar in december plaats. Je verblijft in een comfortabel kasteel sfeervol aangekleed in kerstsfeer. Heb je interesse in deze training? Wacht niet te lang, want het aantal plaatsen is beperkt.

Meld je vandaag nog aan voor deze Kerst-training!

Overigens houden we het hele jaar door Pensioen in zicht-trai