Home » Voordelen van social media voor gepensioneerden
By | Published On: 20 april 2021| Tags: | Views: 156|

Voordelen van social media voor gepensioneerden

Als je met pensioen gaat, gaat er een nieuwe wereld voor je open. Je hebt meer tijd voor hobby’s en interesses. En meer tijd voor de sociale contacten. Sociale media kunnen heel nuttig zijn. Mits je ze goed gebruikt. Ons advies: verdiep je er eens in. Want er is zoveel méér dan Facebook en WhatsApp.

Opvattingen over sociale media

Iedereen heeft wel een mening over het gebruik van sociale media. Vaak is die mening negatief. Veel mensen vinden dat sociale media ons asociaal maakt. Maar er zijn ook veel mensen de positieve gevolgen ervaren. Het CBS publiceerde in mei 2018 het rapport ‘Opvattingen over sociale media’. Hierin komt bijvoorbeeld naar voren dat ruim 60% van de ondervraagden vindt dat sociale media een positieve uitwerking heeft op het contact met familie en vrienden. En dat is natuurlijk veel waard.

De cijfers: ouderen op sociale media

‘Steeds meer ouderen op sociale media’, kopte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op 30 december 2017. Uit nieuwe cijfers over het socialemediagebruik in Nederland blijkt dat vooral onder 65- tot 75-jarigen het gebruik is toegenomen. In 2017 was 64% van de ondervraagden in die leeftijdscategorie actief op sociale media in de drie maanden voorafgaand aan het onderzoek. In 2012 was dat nog slechts 24 procent. Een flinke stijging dus! Een derde van de 65- tot 75-jarigen gebruikt inmiddels sociale netwerken zoals Facebook. En steeds vaker gebruiken ze hiervoor de smartphone. Bekijk de CBS-statistieken.

Facebook is het populairst

Op 29 januari 2018 publiceerde Newcom Research haar jaarlijkse onderzoek naar het gebruik van sociale media in Nederland. Daaruit blijkt dat