Home » Wat is een PIZ cursus?
By | Published On: 18 augustus 2022| Views: 54|

Wat is een PIZ cursus?

Met pensioen gaan is niet niks. In veel gevallen brengt het een enorme verandering teweeg; routines veranderen en je hebt ineens veel tijd! De pensioentijd wordt door iedereen anders ervaren en ingevuld. Echter is voor sommigen met pensioen gaan ook lastig, want wat ga je doen zonder de dagelijkse verplichtingen, en hoe zorg je ervoor dat je een nieuw ritme en balans vindt?

Een Pensioen In Zicht cursus van Essenburgh kan je helpen bij het indelen en invullen van je pensioentijd. Al onze PIZ cursussen zijn gebaseerd op Het Nieuwe Balans Model. Dit model biedt inzicht en helpt je bij het bijsturen van het veranderproces dat onvermijdelijk optreedt wanneer je met pensioen gaat.

In de PIZ cursus gaan we aan de slag met de verschillende facetten van het pensioen. Denk bijvoorbeeld aan vitaliteit, financiën en zinvolle invulling. Je verkrijgt inzichten die je zullen helpen bij het afronden van je werk en het indelen van de tijd na je pensioen. Een PIZ cursus is de perfecte voorbereiding op het pensioen.

Pensioen In Zicht cursus | Inhoud

In de Pensioen In Zicht cursus leer je o.a.:

  • Het belang van waarden
  • Welke invulling van de pensioentijd voor jou het beste werkt
  • Hoe jij de balans, rust en een goed ritme kan behouden
  • Omgaan met financiële veranderingen/uitdagingen

Essenburgh biedt verschillende PIZ cursussen:

​Pensioen In Zicht cursus | Goed geregeld

In de Pensioen In Zicht cursus Goed geregeld komen in een kleine groep, onder leiding van een deskundige trainer, alle relevante onderwerpen van de pensioentijd aan bod. In de 3-daagse cursus op een unieke locatie ga je bovendien ook creatief aan de slag. Dit is een mooie afwisseling op het inhoudelijke programma en het wordt ook altijd gewaardeerd door minder creatieve deelnemers. Lees meer over de Pensioen In Zicht cursus Goed geregeld.

Pensioen In Zicht cursus | Specials

Ben je liever actief bezig? Dan zijn de Pensioen In Zicht Specials iets voor jou! Je hebt de keuze uit o.a. golf , culinair, fietsen, singles, wild spotten en wandelen. In de Specials komen dezelfde inhoudelijke thema’s aan bod én ga je gezamenlijk een hobby ontdekken of verdiepen. Lees meer over de Pensioen In Zicht Specials.

Pensioen In Zicht cursus | Op reis

Even helemaal weg? Kies dan voor een Pensioen In Zicht cursus op het Spaanse Mallorca. Naast de inhoudelijke thema’s gaan we tijdens deze cursus op actieve wijze het eiland verkennen en ontdekken. De perfecte voorbereiding op een leven zonder werk. Lees meer over de Pensioen In Zicht cursussen op Mallorca.

Pensioen In Zicht cursus | E-learning

Liever zelf aan de slag met je (naderende) pensioen? Onze E-learning cursus biedt hiervoor vele mogelijkheden. De E-learning cursus is opgebouwd uit 10 modules, waarin alle onderdelen van een gezond en gebalanceerd leven naar voren komen. Met de E-learning modules kun je vanuit elke locatie, op je eigen tempo en op elk tijdstip jezelf voorbereiden op je pensioen.

De E-learning modules zijn opgebouwd uit een combinatie van instructiefilmpjes en opdrachten. Alle modules kun je volgen via je computer, tablet of telefoon. Lees meer over de Pensioen In Zicht E-learning en bekijk de inhoud van de 10 modules.

 

Kies een cursus die bij jou past en ga zo goed mogelijk voorbereid met pensioen.