Home » Welke pensioenen zijn/worden verhoogd in 2022?

Welke pensioenen zijn/worden verhoogd in 2022?

Goed nieuws! In 2022 zijn vrijwel alle pensioenen omhoog gegaan. Door de recente rentestijgingen is de financiële positie van veel pensioenfondsen verbeterd, waardoor deze opnieuw geïndexeerd konden worden. Echter is de verhoging van pensioen in 2022 per pensioenuitvoerder verschillend. Wil jij weten of jouw pensioen is gestegen of in de (nabije) toekomst gaat stijgen, laat je hierover informeren door jouw pensioenuitvoerder. We zetten hier de situatie van de 5 grootste pensioenuitvoerders van Nederland op een rijtje.

ABP Pensioenfonds voor Overheid en Onderwijs

Het grootste pensioenfonds van Nederland – ABP Pensioenfonds – heeft per 1 juli 2022 de pensioenen met 2,39% verhoogd. Reeds gepensioneerden ontvangen een nabetaling van 1,2% over de eerste zes maanden van 2022. Lees meer op de website van ABP.

Pensioenfonds Zorg & Welzijn (PFZW)

Het Pensioenfonds Zorg en Welzijn verhoogt per 1 oktober 2022 de pensioenen met 2,7%. Lees meer over de pensioenverhoging op de website van PFZW.

Pensioenfonds Metaal & Techniek (PMT)

Deelnemers aan het Pensioenfonds Metaal en Techniek kunnen vanaf 1 oktober 2022 een pensioenverhoging van 1,29% verwachten. Voor reeds gepensioneerden binnen PMT betekent dit een verhoging van de maandelijkse pensioenuitkering. Lees meer op de website van PMT.

Pensioenfonds Bouwnijverheid (bpfBOUW)

Het pensioenfonds voor de bouwsector heeft de pensioenen begin 2022 verhoogd met 1,76%. Of dit doorgezet kan worden en/of kan worden verhoogd wordt binnenkort bekend gemaakt. Lees meer op de website van bpfBOUW.

Pensioenfonds van de Metalektro (PME)

Het pensioenfonds van de Metalektro (PME) heeft op 1 juli 2022 alle pensioenen verhoogd met 1,29%. Dit is ook van toepassing voor deelnemers aan dit pensioenfonds die nog niet met pensioen zijn. Lees er meer over in het persbericht van PME.

Meer inzicht in je pensioen

Weet jij hoeveel pensioen je straks kunt verwachten? En gaat jouw pensioen in 2022 stijgen?  We merken dat veel mensen niet weten hoe de financiën er na hun pensioen uit komen te zien. Wil je meer inzicht in jouw financiële situatie na je pensioen? Dan is een Pensioen In Zicht cursus wellicht iets voor jou. Tijdens de Pensioencursus van Essenburgh verkrijg je veel actuele informatie over pensioenopbouw, pensioenplanning en financiële zekerheid na je pensioen. Daarnaast komen gedurende de cursus ook onderwerpen als leefritme, gezondheid, relaties en invulling van de pensioentijd aan bod.

 

Avatar photo
Ans Withaar

Heb je vragen?
Neem dan contact met ons op.

pensioen-hoger-dan-salarisKan je pensioen hoger zijn dan je salaris?