Home » Prettig werken tot aan je pensioen
By | Published On: 2 september 2022| Views: 38|

Prettig werken tot aan je pensioen

Wanneer je in de laatste fase van je werkzame leven zit, kan je tegen behoorlijk wat obstakels aanlopen. Wat jarenlang ‘gewoongoed’ was, kan ineens veranderen; de techniek, ICT en automatisering is de laatste jaren in een stroomversnelling gegaan, er is misschien binnen jouw bedrijf of organisatie veel veranderd in het personeelsbestand en ook kan jouw vitaliteit zijn afgenomen. Fysieke werkzaamheden kunnen moeizamer gaan en/of je verliest het plezier in werken. Maar hoe krijg je het toch voor elkaar om – totdat je pensioentijd aanbreekt – prettig te blijven werken? We geven enkele tips.

Ga in gesprek

Een werkgever heeft er baat bij dat de werknemers plezier in het werk hebben. Heb je het gevoel dat het plezier in werken afneemt – om welke reden dan ook – ga erover in gesprek! Dit kan met je (directe) leidinggevende, een vertrouwenspersoon of een HR-medewerker. Door aan te geven waar je tegenaan loopt tijdens jouw werkzaamheden, kunnen er zaken aangepast worden. Kom ook zelf met oplossingen; wat moet er volgens jou veranderd worden en wat kan jij hierin betekenen?

Breid je kennis uit

Je bent nooit te oud om te leren, ook niet als je bijna de pensioengerechtigde leeftijd bereikt. Ook in de laatste fase van je werkzame leven zijn er nog vele mogelijkheden om je kennis uit te breiden. Wat zou je nog willen leren? Welke cursus, opleiding of training spreekt je aan? En op welke wijze sluit dit aan op de doelstellingen van het bedrijf of de organisatie? Bij veel werkgevers is er budget om ontwikkelingstrajecten en opleidingen te bekostigen. Dit is zeker niet alleen voor de jongere werknemers.

Lees ook: Vitaliteit van oudere medewerkers? Feiten en cijfers

Pensioen In Zicht Cursus

Werkgevers hebben er baat bij dat hun werknemers zo vitaal mogelijk aan de slag blijven en met voldoende energie prettig blijven werken tot aan hun pensioen.

Een Pensioen In Zicht Cursus in de laatste fase van je werkzame leven kan heel waardevol zijn om je goed voor te bereiden op de pensioentijd. In een pensioencursus wissel je ervaringen uit met gelijkgestemden en verkrijg je inzichten op het gebied van afscheid nemen van jouw werkzame leven, vitaliteit en gezondheid tijdens de laatste fase en na je pensioen, financiële zaken en de invulling van je pensioentijd.