By | Published On: 15 februari 2023| Tags: | Views: 10|

Wat is een zorgpad?

Het werken met zorgpaden is al normaal geworden in de gezondheidszorg. Het geeft ons inzicht in hoe we de zorg van een patiënt kunnen organiseren en deze zo goed mogelijk kunnen afstemmen op de behoeftes van de patiënt. Op deze manier helpen we ze niet alleen met de zorg die ze nodig hebben, maar zorgen we ook voor een glimlach op hun gezicht.

Wat is een zorgpad?

Een zorgpad beschrijft heldere zorgstappen in het proces van een specifieke patiënt. Het is een gestructureerd en georganiseerd proces en optimaliseert daarmee de zorg voor de patiënt. In andere woorden, het zorgpad is het beslismodel dat gehanteerd wordt om de routing van patiënten door het proces te standaardiseren (Het kleine zorgpaden handboek). Binnen een zorgpad wordt gebruikt gemaakt van verschillende methodes en hulpmiddelen die voor jou het beste aansluiten bij wat de patiënt nodig heeft.

Waarom zijn zorgpaden effectief?

Zorgpaden zijn bedoeld om de beste zorg voor een groep patiënten te vinden. Het zorgpad is als het ware een handleiding die stap voor stap beschrijft hoe de zorg het best