Home » Hoe ziet de rol van de senior werknemer eruit? 
By | Published On: 10 juni 2021| Views: 203|

Hoe ziet de rol van de senior werknemer eruit?

De gemiddelde loopbaan van een medewerker beslaat zo’n 45 jaar. Gedurende die jaren verandert er veel: de ambities en het energieniveau veranderen en zaken die werknemers eerder als zeer belangrijk ervaarden, verdwijnen naar de achtergrond. Daarvoor in de plaats komt vaak relativering en verdieping. Als HR-manager heb je de mooie taak om ervoor te zorgen dat oudere werknemers ook in het laatste deel van hun loopbaan op de juiste plek zitten of terecht komen. Zodat zij, hun collega’s en de organisatie als geheel gebruik kunnen maken van hun ervaring en er samen nog een aantal goede jaren van maken. In dit blog deel ik vier mogelijkheden om de rol van de senior werknemer vorm te geven.

Verplaats iemand vanuit een lijnfunctie naar coach

Ontwikkelingen in taken, organisatie, producten en diensten volgen elkaar steeds sneller op. Dit is niet voor iedere senior werknemer bij te houden, en het is ook lang niet altijd goed. Vooral voor de medewerkers met zwaar fysiek of mentaal werk kan de digitale storm in de laatste jaren van hun werkzame leven een last worden. Hierdoor kunnen ze zich gaan terugtrekken en hun opgedane kennis en ervaring “met zich meenemen”. En dat is ontzettend zonde.

Door een oudere medewerker een meer coachende rol te laten vervullen, sla je twee vliegen in één klap: je vermindert de werkdruk voor de senior werknemer en zijn of haar kennis wordt gedeeld met nieuwe of jongere werknemers. Zij kunnen met de oudere werknemer meelopen en bij hem of haar terecht met problemen en vragen. En de oudere werknemer kan, indien daarvoor geschikt, trainingen en workshops geven.

Afbouwen in plaats van abrupt stoppen

De pensioendatum is vaak al op voorhand bekend. Een datum waar naartoe gewerkt kan worden dus! Ik raad je dan ook aan om afbouwen te verkiezen boven abrupt stoppen. Van de ene op de andere dag stoppen met werken kan namelijk een enorme schok teweegbrengen voor de oudere werknemer. Maar ook voor de organisatie is het niet handig: wanneer een senior werknemer abrupt stopt zonder goede overdracht gaat er veel kennis en ervaring verloren.

Laat een senior werknemer daarom afbouwen en zorg voor een goede kennisoverdracht. Begin hier op tijd mee en schakel de betrokken werknemer hier