Home » Zo blijf je fit en vitaal in de laatste jaren voor je pensioen
By | Published On: 10 juni 2021| Views: 214|

Zo blijf je fit en vitaal in de laatste jaren voor je pensioen

Er wordt veel geschreven over de voorbereiding op het pensioen en de eerste jaren ervan. Maar hoe pak je de jaren voor je pensioen aan als je nog gewoon aan het werk bent? Begin je nog aan iets nieuws of blijf je doen wat je altijd deed? En hoe blijf je dan in fysieke en mentale vorm? In dit blog deel ik 6 tips om fit en vitaal te blijven in de laatste jaren voor je pensioen.

Word fit (of fitter)

Fit zijn is voor iedereen goed, maar zeker als je geen 20 meer bent. Blijf in een goede conditie of werk zelfs aan een betere! Zitten en autorijden hoort bij veel beroepen: wees je hier bewust van en compenseer dit gebrek aan lichaamsbeweging. Pak voor en na je werk vaker de fiets en ga wat vaker met de trap. Ga wandelen, met je partner of in groepsverband. Of neem een abonnement op het zwembad, de tennisbaan of begin met een andere sport. Begin nooit zomaar, maar kijk goed naar wat past bij jouw lichaam en jouw interesses. Het gaat niet om het rennen van de marathon, maar om dagelijks voldoende bewegen. En dat kan op verschillende manieren.

Verander je mindset

Een gezonde geest zit in een gezond lichaam. Met voldoende aandacht voor een goede conditie zet je al een belangrijke stap in het zorgen voor je mentale gezondheid. Maar pas ook je mindset over ouder worden aan: ouder worden is namelijk een kwestie van jong blijven. Sta open voor nieuwe dingen, begin een hobby, bezoek steden waar jij en je partner nog niet geweest zijn. Pak een studie op, neem een abonnement op een schouwburg of filmhuis. Ontdek van wie en wat je nog wilt en kunt leren. Bekijk hiervoor ook eens d