By | Published On: 21 februari 2022| Tags: | Views: 108|

Wat is connected care?

Zorgverlening is tegenwoordig niet meer beperkt tot alleen face-to-face (fysiek) contact tussen de patiënt en de zorgverlener. Er vindt in de zorg veel innovatie plaats, waardoor er steeds meer online oplossingen zijn voor het bieden van zorg. Van online afspraken tussen arts en patiënt, tot het inzien van je eigen zorgdossier in een online portaal.

Ook op het gebied van preventie van ziekten en het monitoren van de gezondheid, bieden online oplossingen uitkomst. Dit is waar connected care om de hoek komt kijken. Door de gezondheidszorg zo in te richten dat het aansluit op de wensen en behoeften van mensen, wat steeds vaker online en digitaal is, kunnen er weloverwogen beslissingen worden genomen met betrekking tot (preventieve) zorg, gezondheid en welzijn.

Definitie van connected care

‘Connected care’ kan op verschillende manieren worden geduid. In essentie gaat het er bij ‘connected care’ om dat er kwalitatieve (preventieve) zorg wordt geboden die gepersonaliseerd en online toegankelijk is. Verbondenheid, connection, is belangrijk voor goede zorg, care.

Connected care kan worden gezien als een werkwijze om de gezondheid van mensen te analyseren en op peil te houden. Daarbij wordt er gebruik gemaakt van de nieuwste technologieën en digitale mogelijkheden. Gezondheidsgerelateerde gegevens worden verzameld en gedeeld, waardoor personen op het juiste moment zorg kunnen krijgen.