Home » Wat is waardegedreven zorg?

Wat is waardegedreven zorg?

Waardegedreven zorg, ook bekend als Value Based Healthcare, zorgt voor een betere kwaliteit van de zorg en betere gezondheid van de patiënt/cliënt. Tegen lagere kosten. Bij waardegedreven zorg werkt een groep professionals / zorginstanties / specialisten op een gecoördineerde manier samen om de beste zorg voor een bepaalde groep patiënten te bewerkstelligen.

Waardegedreven zorg is persoonsgericht, interdisciplinair en samen zorgen en zorgdragen voor het beste resultaat m.b.t. de gezondheid van een patiënt uit een bepaalde patiëntengroep.

Succesvolle organisatie van waardegedreven zorg | Het Regenboogmodel

Om waardegedreven zorg succesvol te organiseren, realiseren en implementeren moeten verschillende disciplines samenwerken – binnen verschillende domeinen – om het beste resultaat te bereiken en de kwaliteit te garanderen.

Het Regenboogmodel voor integrale zorg vat de verschillende domeinen van waardegedreven zorg en de hiervoor vereiste randvoorwaarden samen. Het Regenboogmodel laat zien dat waardegedreven zorg vraagt om integrale samenwerking op verschillende niveaus.

Regenboogmodel

Waardegedreven zorg | De Voordelen & Voorwaarden

Waardegedreven zorg biedt vele voordelen voor patiënten in verschillende patiëntgroepen (denk bijvoorbeeld aan chronisch zieke patiënten, kwetsbare ouderen, personen met comorbiditeit), maar ook voor zorgverleners / zorginstanties / zorginstellingen, financiering van de zorg (zorgverzekeraars) en de samenleving als geheel.

Bij waardegedreven zorg worden patiënten op basis van hun zorgbehoefte ingedeeld in een bepaalde patiëntengroep. Zorgprofessionals werken vervolgens binnen interdisciplinaire teams samen om aan de behoeften van deze patiëntengroepen te voldoen (= het bieden van kwalitatieve zorg, afgestemd op zorgbehoefte).

Het organiseren van waardegedreven zorg kan worden gezien als een uitdaging, maar levert vele voordelen op voor alle betrokkenen en belanghebbenden in de zorg én de kwaliteit van zorg verbetert.

Lees meer over waardegedreven zorg op onze speciale Kennispagina.

Wil je echt werk maken van waardegedreven zorg en meer leren over hoe je dit succesvol kan organiseren? Neem deel aan onze workshop of training.

Lees ook: Waarom Value Based Healthcare?

Brochure Masterclass Netwerkzorg

Wil je werk maken van een netwerkzorg met focus op kwaliteit, gezondheid en kosten? En wil je de samenwerking echt goed organiseren, zodat de patiënt er letterlijk beter van wordt? Je leert het tijdens de masterclass netwerkzorg.

De brochure biedt alle informatie over de masterclass. In 3 dagen leer je wat netwerkzorg oplevert, hoe je netwerkzorg succesvol organiseert én hoe je een business case en echt impact maakt. De masterclass netwerkzorg is super praktisch en 100% op maat gemaakt voor jouw situatie.

Brochure Masterclass Netwerkzorg
Avatar foto
Pim Valentijn

Heb je vragen?
Neem dan contact met ons op.

RegenboogmodelWat is netwerkzorg?
Wat is value based healthcare?

SPECIAAL VOOR JOU