Home » Voordelen van een adviseur zorginnovatie

Wat is het voordeel van een adviseur zorginnovatie?

Om continu de beste zorg te kunnen bieden, kunnen zorginstellingen en zorgverleners er niet omheen om te blijven innoveren. Zorginnovatie omvat de ontwikkeling van nieuw zorgbeleid, nieuwe zorgproducten, zorgdiensten, zorgtechnologieën en/of modellen en structuren, waarmee de gezondheid van mensen en de gezondheidszorg verbetert (WHO). Om deze zorginnovatie professioneel aan te pakken en te implementeren, kan een adviseur zorginnovatie worden ingeschakeld.

Wat is een adviseur zorginnovatie?

Een adviseur zorginnovatie biedt – vanuit een integrale benadering – advies en ondersteuning op het gebied van innovatie in de zorg. De adviseur wordt betrokken bij – en is vaak de kartrekker van – de ontwikkeling van visie en beleid. Dit kan over een veelzijdigheid aan zorginnovaties gaan, zoals (duurzame) inzetbaarheid en scholing van personeel, kwaliteitsaanpassingen, invoeren van nieuwe zorgtechnologieën of -methodieken etc.

De adviseur zorginnovatie is de strategische sparring-partner in een netwerk van betrokkenen op het gebied van kwaliteit en innovatie. Hij/zij begeleidt het innovatietraject – van oriëntatie en analyse tot concrete adviezen en implementatie.

De voordelen van een adviseur zorginnovatie

Het inschakelen van een adviseur zorginnovatie heeft verschillende voordelen

  • De adviseur is ‘de spin in het web’ van zorginnovaties
  • De adviseur is een specialist op het gebied van proces- en kwaliteitsmanagement
  • De adviseur is een expert op het gebied van begeleiden van veranderingsprocessen
  • De adviseur kan op projectmatige wijze een complex proces begeleiden
  • Kerncompetenties van de adviseur zorginnovatie zijn; resultaatgericht, omgevingsbewust, analytisch vermogen, samenwerken, besluitvaardig

Hoewel de betrokkenheid van alle betrokken partijen van belang is als het gaat om zorginnovatie, kan een adviseur zorginnovatie een groot verschil maken bij het in gang zetten van veranderingen.

Wil jij echt werk maken van betere zorg? Zie jij kansen en mogelijkheden in zorginnovatie? Dit en meer leer je in de Masterclass Networkzorg.

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor het inzetten van een Adviseur Zorginnovatie? Neem voor meer informatie contact met ons op.

Lees ook: Wat is een kwaliteitszorg adviseur?

Brochure Masterclass Netwerkzorg

Wil je werk maken van een netwerkzorg met focus op kwaliteit, gezondheid en kosten? En wil je de samenwerking echt goed organiseren, zodat de patiënt er letterlijk beter van wordt? Je leert het tijdens de masterclass netwerkzorg.

De brochure biedt alle informatie over de masterclass. In 3 dagen leer je wat netwerkzorg oplevert, hoe je netwerkzorg succesvol organiseert én hoe je een business case en echt impact maakt. De masterclass netwerkzorg is super praktisch en 100% op maat gemaakt voor jouw situatie.

Brochure Masterclass Netwerkzorg
Avatar foto
Pim Valentijn

Heb je vragen?
Neem dan contact met ons op.

Wat houdt innovatie in de zorg in?
Hoe ontwikkel je een zorgpad

SPECIAAL VOOR JOU