Home » Wat is een kwaliteitszorg adviseur?

Wat is een kwaliteitszorg-adviseur?

Een kwaliteitszorg adviseur is een adviseur die zorgverleners en zorgmanagement ondersteunt, informeert en adviseert om zo de kwaliteit van de zorg te verbeteren. Patiënten moeten er ten alle tijden vanuit kunnen gaan dat ze op de juiste wijze behandeld worden en dat hun veiligheid hierbij gewaarborgd wordt. Daarnaast is het belangrijk dat de werkomgeving van de medewerkers op z’n manier wordt ingericht dat de medewerkers zich veilig voelen en de juiste kwaliteit zorg kunnen leveren. Een kwaliteitszorg adviseur onderzoekt, analyseert en meet verschillende processen in de zorgorganisatie om zo doorlopend de kwaliteit de garanderen, maar ook te optimaliseren.

Veiligheid in de zorg is een belangrijk onderdeel van het kwaliteitsbeleid. We kunnen er vanuit gaan dat iedere zorgmedewerker individueel de best mogelijke zorg wilt leveren. De veiligheid en kwaliteit van zorg hangt echter vooral af van het functioneren van het gehele proces. Hierdoor heeft iedere zorginstelling een goede kwaliteitszorg adviseur nodig die het systeem kan verbeteren. Hierdoor kunnen de zorgmedewerkers beter kun werk verrichten.

Lees ook: Wat is het voordeel van een adviseur zorginnovatie?

Brochure Masterclass Netwerkzorg

Wil je werk maken van een netwerkzorg met focus op kwaliteit, gezondheid en kosten? En wil je de samenwerking echt goed organiseren, zodat de patiënt er letterlijk beter van wordt? Je leert het tijdens de masterclass netwerkzorg.

De brochure biedt alle informatie over de masterclass. In 3 dagen leer je wat netwerkzorg oplevert, hoe je netwerkzorg succesvol organiseert én hoe je een business case en echt impact maakt. De masterclass netwerkzorg is super praktisch en 100% op maat gemaakt voor jouw situatie.

Brochure Masterclass Netwerkzorg
Avatar foto
Pim Valentijn

Heb je vragen?
Neem dan contact met ons op.

Wat is het Quadruple Aim Model?
Wat is de scrum methode?

SPECIAAL VOOR JOU