Home » Wat is blended care?

Wat is blended care?

Digitalisering van de zorg wordt steeds verder uitgebreid. Toch bestaat nog steeds de behoefte om persoonlijk en fysiek contact tussen zorgverlener en zorgnemer te bewerkstelligen. En het is in sommige gevallen zelfs niet anders mogelijk. Een combinatie van digitaliseren en fysiek contact biedt uitkomst. Dit noemen we: blended care.

Blended care is dus een combinatie van traditionele hulpverlening (het daadwerkelijke fysieke contact tussen zorgverlener en patiënt/cliënt) en online zorgverlening (eHealth). Het biedt vele voordelen als het gaat om efficiëntie, snelheid, kwaliteit en kostenbesparing.

De belangrijkste voordelen van blended care

  1. De patiënt/cliënt heeft meer regie over de zorg
  2. Gemak & comfort
  3. Laagdrempelige manier van zorgverlening en zorgcontact
  4. Verlaging van de zorgkosten
  5. Minder fysieke afspraken voor zorgverleners/behandelaren (verlaagde werkdruk)
  6. Minder reistijd

Voorbeelden van Blended care

Een patiënt moet in eerste instantie wekelijks naar zijn behandelaar komen om face-to-face de uitslagen en het behandelplan te bespreken. Dit kost veel (reis)tijd en inspanning en kan efficiënter worden ingericht. In de ‘blended care situatie’ ziet het er als volgt uit; de patiënt logt wekelijks in op een online patiëntenportaal, kan daar de uitslagen van onderzoeken inzien en kan middels een videoverbinding in contact komen met zijn behandelaar. De behandelaar licht de resultaten toe en de patiënt kan vragen stellen. Voor persoonlijk contact en fysiek onderzoek hoeft de patiënt nu slechts 1x per maand naar de behandelpraktijk te komen.

Andere voorbeelden die kunnen worden geïntegreerd binnen blended care:

  • Digitalisering van behandelplannen, zodat patiënt en behandelaar locatie-onafhankelijk het proces en de voortgang kunnen inzien
  • Online leermodules voor bijvoorbeeld fysiotherapeutische oefeningen voor thuis
  • Intakes en consulten online
  • Digitale aanvraag en ondertekening door behandelaar voor medicatie

Brochure Masterclass Netwerkzorg

Wil je werk maken van een netwerkzorg met focus op kwaliteit, gezondheid en kosten? En wil je de samenwerking echt goed organiseren, zodat de patiënt er letterlijk beter van wordt? Je leert het tijdens de masterclass netwerkzorg.

De brochure biedt alle informatie over de masterclass. In 3 dagen leer je wat netwerkzorg oplevert, hoe je netwerkzorg succesvol organiseert én hoe je een business case en echt impact maakt. De masterclass netwerkzorg is super praktisch en 100% op maat gemaakt voor jouw situatie.

Brochure Masterclass Netwerkzorg
Avatar foto
Pim Valentijn

Heb je vragen?
Neem dan contact met ons op.

Wat is het zorgproces
Wat is het voordeel van agile en scrum?

SPECIAAL VOOR JOU