By | Published On: 20 februari 2022| Tags: | Views: 89|

Wat is het voordeel van Agile en Scrum?

Agile en scrum kent verschillende voordelen. Agile is een mindset en Scrum een framework. Door deze te combineren kom je tot een zeer efficiënte werkwijze om diverse projecten succesvol te doorlopen. De losse onderdelen Agile en Scrum kennen ieder zijn eigen voordelen, die gecombineerd goed werken voor veel bedrijven en projectgroepen.

De voordelen van Agile en Scrum:

 1. Effectief
  Vaak zorgen projectgroepen voor vertraging. Het vele overleggen en discussiëren kost veel tijd. Door te werken volgens de Agile mindset kan je zeer efficiënt en tijdbesparend samenwerken in plaats van ieder los van elkaar. De Agile werkwijze stroomlijnt het proces.
 2. Motivatie
  De eigen inbreng van verschillende teamleden is groot binnen deze methode waardoor de algehele methode toeneemt. Er is namelijk geen projectleider, de taken én verantwoordelijkheden liggen verspreid binnen het team.
 3. Teamgevoel
  Door de vele interactie wordt het teamgevoel vergroot. Traditionele methoden voelen vaak erg bureaucratisch aan waardoor je niet samenwerkt, maar langs elkaar werkt. Je werkt op dagelijkse basis samen waardoor een sterk team ontstaat.
 4. Vermindering van risico’s
  Dankzij de snelle oplevering en feedback van teamgenoten of opdrachtgever en de korte sprints wordt feedback snel verwerkt. Dit zorg voor risicoverkleining. Er kan snel worden ingegrepen wanneer zaken niet volgens plan verlopen.
 5. Snelheid
  Het doel van deze werkwijze is zo snel mogelijk een kwalitatief werkende versie op te leveren waardoor je sneller resultaten ziet. Deze versie hoeft niet meteen definitief te zijn en kan tijdens de korte sprints steeds geoptimaliseerd worden. Echter hoef je niet te wachten tot het absolute eindproduct. Hierdoor kan je sneller inkomsten binnen halen door projecten al vroeg in gebruik te nemen en gaandeweg bij te stellen.

Benieuwd wat Agile en Scrum kan betekenen voor jouw organisatie? Bekijk onze cursus agile-lean-scrum werken in de zorg!

Lees ook: Waar moet goede zorg aan voldoen?