Home » Wat kost een PIZ cursus?
By | Published On: 18 augustus 2022| Views: 43|

Wat kost een PIZ cursus?

Wil je deelnemen aan een Pensioen In Zicht cursus van Essenburgh? Leuk, je bent van harte welkom!

De Pensioen In Zicht cursussen van Essenburgh zijn er in verschillende varianten – van 3- of 4-daagse cursussen op één van onze unieke locaties tot 7-daagse cursussen in het buitenland. De data en actuele prijzen van de PIZ-cursussen vind je op onze informatiepagina. Bij Essenburgh zijn alle cursussen vrijgesteld van btw.

PIZ cursus | Kosten

Op onze informatiepagina vind je een overzicht van de arrangementen, data, locaties en kosten van de verschillende Pensioen In Zicht cursussen. Al vanaf €995,- neem je deel aan een 3-daagse cursus op een unieke locatie waarin je handvatten krijgt voor jouw nieuwe levensfase: de pensioentijd. Je wisselt gedachten uit met gelijkgestemden en komt tot inzichten die belangrijk zijn voor de naderende periode. Reflecteren en vooruitkijken staan hierbij centraal.

 

Tegemoetkoming in de kosten

Bij veel bedrijven, instellingen en organisaties is het mogelijk om een persoonlijk ontwikkelbudget in te zetten. Dit budget is bedoeld om met je eigen loopbaan aan de slag te gaan, ook ter voorbereiding op het pensioen. In veel gevallen kan de PIZ-cursus van dit budget worden gevolgd en betaald.

De kans is dus groot dat alle kosten voor de cursus worden vergoed door je werkgever. Het is echter wel belangrijk om te weten hoe je hiervoor in aanmerking komt.

Vergoeding door werkgever

Werkgevers hebben vaak een budget waarmee ze werknemers kunnen begeleiden in het proces naar het pensioen toe. Dit budget kan zijn vastgelegd in de CAO van jouw sector of komt vanuit een ander ‘potje’, zoals budget voor opleiding en ontwikkeling of de SLIM-subsidie. Informeer bij jouw leidinggevende, HR-medewerker of vakbond of je aanspraak kunt maken op een dergelijke vergoeding.

Kom je er niet uit? We kijken graag voor je na of een PIZ-cursus van Essenburgh vergoed wordt door jouw werkgever. Neem vrijblijvend contact met ons op.